Επίσημη Πρώτη για το Μουσείο μας

Γέμισε ο χώρος παιδικά χαμόγελα!

Το Μουσείο Λούλη άρχισε τη λειτουργία του χθες 17 Ιανουαρίου, ανοίγοντας επίσημα τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες.

Το «ποδαρικό» έκαναν τα τρισχαριτωμένα παιδιά της πρώτης τάξης του Δημοτικού του 130ου Δ.Σ. Κάτω Πατησίων, συνοδευόμενα από τους εξαίρετους εκπαιδευτικούς τους.

Τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε η διευθύντρια του Μουσείου, κα Όλγα Μάνου με τους συνεργάτες της, η οποία απηύθυνε το καλωσόρισμα μαζί με τον πρόεδρο της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ κο Νίκο Λούλη.

Τα παιδιά παρακολούθησαν μια ταινία με υπέροχες εικόνες από την ύπαιθρο σχετικά με τη σπορά, το θέρος το αλώνισμα, την άλεση και τη σημασία του ψωμιού στη θρησκεία και την παράδοση.

Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και του εργοστασίου, έπαιξαν με τη ζύμη, ψήσανε τα δικά τους κουλούρια στον παραδοσιακό φούρνο, ζωγράφισαν, παίξανε θεματικά παιχνίδια και με μια σακούλα αλεύρι και ένα σταχάκι στα χέρια, μας αποχαιρέτησαν με γέλια και κάθε λογής εκφράσεις ενθουσιασμού.

Με τόσα χαμόγελα είμαστε σίγουροι πως το Μουσείο μας έκανε την καλύτερη αρχή.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για το «καλό ποδαρικό» που μας έκαναν με τις ευχές μας για Καλή Πρόοδο.

Θα θέλαμε φυσικά να ευχαριστήσουμε και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία που πήρανε να επισκεφθούν το Μουσείο μας και ιδιαίτερα τον δάσκαλο κο Γιώργο Μπέμπελο, ο οποίος μας έφερε και ένα υπέροχο σπιτικό γλύκισμα που έφτιαξε, για τα «καλορίζικα». Ευχόμαστε σε όλους Καλή Δύναμη και Καλή Υπομονή στο δύσκολο έργο σας.

Όσο για το Μουσείο, έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει τις ημερομηνίες των επόμενων επισκέψεων. Προς το παρόν θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Τετάρτη 9.00 με 15.00 (εκτός αργιών) και θα δέχεται οργανωμένα γκρουπ όπως σχολεία, συλλόγους, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.ο.κ., κατόπιν ραντεβού.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ. 210 40 90 164 και στο email: museum@loulisgroup.com