21ος Αιώνας
Ημερομηνίες - σταθμοί του 21ου αιώνα
Η ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΣ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. αγοράζει τους Μύλους Σόφιας στη Βουλγαρία και αναλαμβάνει τη διοίκησή τους.
Η επωνυμία της εταιρείας αλλάζει από ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΣ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. σε ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.
Ξεκινά η παραγωγή αλεύρου στις νέες επιλιμένιες εγκαταστάσεις στη Σούρπη Μαγνησίας αφού ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση των γραμμών παραγωγής από τη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.
Ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο. Θεμελιώνεται στη Cernica Βουκουρεστίου μια νέα πρότυπη βιομηχανική μονάδα που αποτελείται από μακαρονοποιείο, αρτεργοστάσιο, αλευρόμυλο και μονάδα παραγωγής δημητριακών (corn flakes).
Ξεκινά η παραγωγή και διάθεση από την ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. των ενοποιημένων προϊόντων των εταιρειών ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. και ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.
Ξεκινά η ανέγερση νέου υπερσύγχρονου Μύλου στα Τίρανα Αλβανίας.
Ξεκινά η παραγωγή αλεύρου στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στα Τίρανα Αλβανίας.
Μεταβίβαση πακέτου μετοχών, που αντιπροσωπεύουν το 60% του μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών εταιριών σε Ρουμανία και Βουλγαρία στην εταιρεία Leipnik-Lundeburger Invest Beteiligungs A.G.
Μεταβίβαση του υπολοίπου ποσοστού των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. σε Βουλγαρία και Ρουμανία στην αυστριακή εταιρεία LLI EUROMILLS GmbH μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών της Σόφιας και του Βουκουρεστίου αντίστοιχα.
Το 2010 η εταιρεία περνάει στην 7η γενιά και τη διοίκηση αναλαμβάνει ο Νίκος Κ. Λούλης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών) καθώς και της Ανωτέρας Ειδικής Τεχνικής Σχολής Μηχανικών Κυλινδρόμυλων της Ελβετίας.
Την ίδια χρονιά αρχίζει τη λειτουργία του ο πρώτος Βιολογικός Μύλος των Βαλκανίων στις εγκαταστάσεις της Σούρπης.
Παρά την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η εταιρεία επενδύει εντός Ελλάδας, δημιουργώντας έναν υπερσύγχρονο αλευρόμυλο δυναμικότητας 300 τόνων ανά 24ωρο, στο Κερατσίνι Αττικής στις εγκαταστάσεις των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται πλήρης τεχνολογική ανακαίνιση των σιλό σίτου 20.000 τόνων, των σιλό αλεύρων 3.500 τόνων, των σιλό πιτύρων-πέλετς 600 τόνων καθώς και του επιλιμένιου πυλώνα-ταινιοδρόμου εκφορτώσεως σίτου 150 τόνων/ώρα, από πλοία.
Από τον Οκτώβριο, ο Μύλος του Αγίου Γεωργίου επαναλειτουργεί, συνεχίζοντας δυναμικά την πορεία του στον 21ο αιώνα.
Ξεκινά η λειτουργία του Μουσείου Λούλη, στο οποίο εκτίθενται αντικείμενα γύρω από την αλυσίδα «σιτάρι - αλεύρι - ψωμί». Το Μουσείο, που είναι ανοικτό στο κοινό, το επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες παιδιά.
Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε βελτιώσεις στην παραγωγική της διαδικασία, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες. Έτσι την τριετία 2013 – 2015 η εταιρεία επενδύει πάνω από 4 εκατομμύρια σε νέες τεχνολογίες και προϊόντα.
Παρά την έντονη κρίση που βιώνεται στην Ελλάδα, η Μύλοι Λούλη εξαγοράζει την ελληνική εταιρεία Kenfood που αποτελεί πρωτοπόρο στο χώρο παραγωγής μειγμάτων και πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, έτσι η εταιρεία ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την γκάμα των προϊόντων και τις υπηρεσίες της προς τους επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες.
Ξεκινάει την λειτουργία της, η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας που έχει σαν σκοπό να εκπαιδεύει νέους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες.
H Μύλοι Λούλη ενισχύει τις παραγωγικές της υποδομές με την αγορά νέας βιομηχανικής μονάδας (Μύλος) στη βορειοανατολική Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη General Toshevo.