Ελληνικό καλοκαίρι, μια περίοδος που έχει συνδεθεί με ήλιο, θάλασσα, ηλιοβασιλέματα, αλλά και τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Η περίοδος που οι επαγγελματίες του κλάδου τόσο της αρτοποιίας, όσο και της εστίασης αλλά και της ζαχαροπλαστικής, ετοιμάζονται να προφέρουν στους πελάτες τους τις καλύτερες και νοστιμότερες υπηρεσίες τους. Πως όμως θα ικανοποιήσετε τους πελάτες σας ακολουθώντας παράλληλα το πρότυπο της νηστείας;
Ενώ πρόκειται για μια περίοδο κατάνυξης, εξυγίανσης και κάποιες φορές στέρησης, δεν χάνει σε τίποτα στο θέμα απόλαυσης και γεύσης. Στην ελληνική κουλτούρα, σημαντική θέση κατέχουν αρτοπαρασκευάσματα όπως είναι τα κουλούρια, τα παξιμάδια τα ζυμαρικά και ποικίλες εκδοχές ψωμιού, αποτελώντας πλήρη και θρεπτικά γεύματα. Από τις σημαντικές προσθήκες στις οποίες χρειάζεται να προβεί η επιχείρηση σας αυτό τον Δεκαπενταύγουστο είναι τα κριτσίνια με κινόα και τσία. Λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας της κινόα, το εν λόγω σνακ συνδυάζει γεύση και υγεία, προσελκύοντας τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Με το μείγμα Quinograin, έχετε τη δυνατότητα να επιταχύνετε τη διαδικασία της αρτοποίησης, ενώ είναι ιδανικό τόσο για μπαγκέτα, ψωμί του τόστ και χάμπουργκερ ακόμη και κρουασάν.
Γνήσιο και πάντα αγαπημένο, το κουλούρι Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα αρτοσκεύασμα το οποίο δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από τις νηστίσιμες προτάσεις του Δεκαπενταύγουστου. Αφράτο και λαχταριστό, μπορείτε να το συνοδεύσετε με γέμιση όπως οι νηστίσιμες μαρμελάδες και το ταχίνι, αλλά και σκέτο. Το αλεύρι Ζην Πετρόμυλου είναι ιδανικό για την παραγωγή αυτού του παραδοσιακού μεσογειακού ψωμιού.
Για πολλούς κύριο γεύμα, για άλλους ένα χορταστικό σνακ, σε κάθε περίπτωση η χωριάτικη μπαγκέτα αποτελεί μια ιδανική επιλογή για επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν αυθεντικές γεύσεις ελληνικής παράδοσης. Εμπλουτίστε το εσωτερικό της με φρέσκα λαχανικά και δροσερές γεμίσεις και κερδίστε την εμπιστοσύνη των πελατών σας. Το Ζυμωτό αποτελεί ένα ψιλοαλεσμένο αλεύρι από σκληρά επιλεγμένα σιτάρια που θα χαρίσει στην μπαγκέτα χρυσαφένιο χρώμα και μοναδική γεύση.
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς ως εκπρόσωπος τόσο της νηστείας όσο και της ελληνικής γαστρονομίας αποτελεί ένα δυνατό γλύκισμα που κάθε αρτοποιείο και ζαχαροπλαστείο οφείλει να διαθέτει. Η τεχνική ομάδα της Μύλοι Λούλη προτείνει το σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι με το οποίο εξασφαλίζετε τη διαχρονική γεύση του χαλβά και τη ζωντανή του υφή. Με το ίδιο προϊόν εύκολα παρασκευάζετε ραβανί, σάμαλι, καρυδόπιτα καθώς και άλλα γλυκίσματα.
Ζουμεροί και αφράτοι, σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο, αναμφισβήτητα οι λουκουμάδες έχουν την τιμητική τους. Δημιουργούν ένα κλίμα φιλοξενίας στο κατάστημα σας, ενώ μπορούν να συνδυαστούν παραδοσιακά με μέλι, πραλίνα σοκολάτας ακόμη και παγωτό, καλύπτοντας όλα τα γούστα. Ανεξάρτητα από την εποχή, αποτελούν ένα διαχρονικά αγαπημένο αρτοσκεύασμα, ενώ το γεγονός ότι παρασκευάζονται με αλεύρι από μαλακό σιτάρι διευκολύνει τη διαδικασία παρασκευής τους.
Εμπνευστείτε από την περίοδο της νηστείας και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να προσφέρετε στους πελάτες σας φρέσκες και καινούριες γεύσεις αλλά και κλασικές παραδοσιακές, κρατώντας τον ενθουσιασμό τους αμείωτο.
Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!