Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κουλούρια προζυμένια

Το «μενού» του αρτοποιείου για τη Σαρακοστή!

Η Σαρακοστή, η μεγαλύτερη περίοδος νηστείας, έχει ήδη ξεκινήσει. Κάθε χρόνο την περίοδο της Σαρακοστής όλα τα αρτοποιεία βάζουν τα δυνατά τους να προσφέρουν στους πελάτες τους νηστίσιμα μεν αλλά γευστικά αρτοσκευάσματα. Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού τηρεί τη νηστεία και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για αυτούς να μπορούν να προμηθευτούν αρτοσκευάσματα που θα τους καλύψουν τις ανάγκες αυτής της περιόδου.

Η ομάδα των τεχνικών μας σας προτείνει τις παρακάτω συνταγές για να εμπλουτίσετε το «μενού» σας και να μην μείνει κανείς παραπονεμένος!

Ελιόψωμο

Με λίγη φαντασία σε αυτή τη ζύμη μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικό επιθυμείτε και να δημιουργήσετε διάφορες παραλλαγές!

Koulouri

Επίσης πολύ ωραίες επιλογές είναι τα κουλούρια Θεσσαλονίκης σε διαφορετικές γεύσεις. Αυτή την περίοδο είναι σημαντικό αυτά τα αρτοσκευάσματα να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά ώστε να συμβάλουν στην ισορροπία της διατροφής των καταναλωτών.

Κουλούρι πολύσπορο

Και μια έξτρα συνταγή για πεντανόστιμα ταχινόψωμα από τον τεχνικό μας Δημήτρη Φραγκογιάννη. Μπορείτε να δείτε όλο το αναλυτικό βίντεο με την παρασκευή τους εδώ.

Ταχινόπιτα

Υλικά για την ζύμη:

1000 γρ. αλεύρι Super K

200 γρ. Ηλιέλαιο

70 γρ. Ταχίνι

20 γρ. Αλάτι

100 γρ. Ζάχαρη

3 γρ. Κανέλα

60 γρ. μαγιά νωπή

450 γρ. Νερό

Υλικά για την κρέμα ταχίνι:

500 γρ. κρέμα φυτική

100 γρ. Ζάχαρη

50 γρ. Νισεστέ

200 γρ. Ταχίνι

Εκτέλεση:

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί για 2' στην 1η ταχύτητα και 7' στην 2η ταχύτητα. Ξεκουράζουμε 10' την ζύμη μας.

2. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, προετοιμάζουμε την κρέμα μας. Τοποθετούμε στην κατσαρόλα 400 γρ. φυτική κρέμα και την ζάχαρη, και παράλληλα ανακατεύουμε σε μια μπασίνα τα υπόλοιπα 100 γρ. φυτικής κρέμας με τα 50 γρ. νισεστέ. Μόλις πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας, ενώνουμε τις δύο παρασκευές μαζί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε στο μείγμα το ταχίνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα σε μια λαμαρίνα, σκεπάζοντάς τη με μεμβράνη για να παρά μείνει βελούδινη η υφή της.

3. Κόβουμε την ζύμη σε τεμάχια των 180 γρ. και πλάθουμε φυτίλια μακρόστενα. Ανοίγουμε με τον πλάστη και βάζουμε στο κέντρο της ζύμης την κρέμα ταχινιού (με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής) και τις σταφίδες. Πλάθουμε την ζύμη, δίνοντας σχήμα σαλιγκαριού, προσέχοντας να είναι αραιά κλεισμένο, όταν τοποθετήσουμε στην λαμαρίνα.

4. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C, με 70% υγρασία, για 20' λεπτά περίπου.

5. Βγάζουμε την λαμαρίνα από την στόφα και πριν φουρνίσουμε αλείφουμε με ταχίνι, προσθέτουμε σουσάμι και φιλέ αμύγδαλο.

6. Ψήνουμε στους 180°C, με ατμούς για 15’ περίπου.

Και επειδή πέρα από το να ετοιμάσετε αυτά τα νηστίσιμα αρτοσκευάσματα για τους πελάτες σας, εξίσου σημαντικό είναι να τους ενημερώσετε γι αυτό, μην ξεχνάτε να τονίζετε στο προσωπικό σας να το επικοινωνεί με τον κόσμο που μπαίνει στο κατάστημά σας, να ετοιμάσετε την κατάλληλη «σήμανση» για τη βιτρίνα σας ώστε να τα διαφοροποιήσει από τα υπόλοιπα και να κάνετε τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα του καταστήματος και στα social media! Καλή Σαρακοστή!

 

Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!