Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μια γιορτή φρέσκου ψωμιού στο Πειραιά

Μια γιορτή φρέσκου ψωμιού στον Πειραιά

H Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς & Νήσων, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά  και με την ευγενική υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, συνδιοργάνωσε από τις 21-24 Σεπτεμβρίου την Γιορτή Ψωμιού στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι. 
Από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, δημιουργήθηκε ένα πλήρως εξοπλισμένο, υπαίθριο αρτοποιείο όπου έμπειροι αρτοποιοί ζύμωσαν, έπλασαν και φούρνισαν κάθε είδους αρτοσκευάσματα τα οποία μοίρασαν δωρεάν στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της εκδήλωσης. Με βασικό θέμα και στόχο την στήριξη του Φούρνου της Γειτονιάς δεκάδες αρτοποιοί παρουσίασαν όλα τα στάδια παραγωγής του φρέσκου ψωμιού, αναδεικνύοντας παράλληλα την θρεπτική του αξία αλλά και την απαραίτητη παρουσία του για μια ισορροπημένη διατροφή. Η Μύλοι Λούλη συμμετείχε με την χορήγηση και εγκατάσταση του ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου της στον εκθεσιακό χώρο, αλλά και με την διάθεση 1.500 κιλών αλεύρι στους αρτοποιούς για τις ανάγκες της εκδήλωσης.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακή μουσική, ενώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 19.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εκδήλωσης, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Νίκος Λούλης τονίζοντας τη σημαντικότητα του φούρνου της γειτονιάς. Παράλληλα, τη  Δευτέρα  23  και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου μικροί μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά για 3 ώρες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικό θεατρικό πρόγραμμα σχετικό με το σιτάρι και το ψωμί. Στο χώρο του περιπτέρου βρίσκονταν διασκεδαστές οι οποίοι απασχόλησαν τους μικρούς μας φίλους. Επιπλέον, την προσοχή των επισκεπτών τράβηξε ο παραδοσιακός πετρόμυλος της Μύλοι Λούλη που λειτουργούσε εντός του περιπτέρου και τους έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία άλεσης του σιταριού και της παραγωγής αλεύρου. 
H Μύλοι Λούλη, αποδεικνύει στην πράξη την συνεισφορά της προς την κοινωνία, υλοποιώντας πρωτοβουλίες, με ουσιαστικά αποτελέσματα. Η «Γιορτή Ψωμιού», αποτελεί ετήσιο θεσμό και επιβεβαιώνει τη στήριξη της εταιρείας προς την τοπική κοινωνία και την τόνωση της τοπικής οικονομίας της. Η Μύλοι Λούλη, με παράδοση που μετρά δύο αιώνες, παραμένει πιστή στο όραμά της για δημιουργία αξίας για την ανθρώπινη διατροφή, θέτοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, για το σήμερα και τις επόμενες γενιές.