Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Low GI

Μείγμα Low GI Ευ Ζην

Μείγμα για αρτοσκευάσματα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μείγμα για την παραγωγή ψωμιών και αρτοσκευασμάτων, υψηλής διατροφικής αξίας.

ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

  • Κατάλληλο για γλυκαιμική δίαιτα*
  • Αποτελεί πηγή εδώδιμων ινών
  • Εμπλουτισμένο (πηγή) με βιταμίνες της σειράς Β ( Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, Β12 ) και ιχνοστοιχεία (Fe, Ca, K, P).
  1. Β1 (Θειαμίνη) :Συμβάλει στην καλή λειτουργία του νευρικού και του πεπτικού συστήματος, βοηθάει στην ρύθμιση του μεταβολισμού, καθώς και στην υγεία του δέρματος.
  2. Β2( Ριβοφλαβίνη) : Συμβάλει στην καλή λειτουργία του νευρικού και του πεπτικού συστήματος, στην υγεία του δέρματος, υποστηρίζει την κυτταρική αναπτυξη, επίσης βοηθάει και στην ρύθμιση του μεταβολισμού.
  3. Β3 (Νιασίνη) :Συμβάλει στην καλή λειτουργία του νευρικού και του πεπτικού συστήματος, στην υγεία του δέρματος, υποστηρίζει την κυτταρική αναπτυξη, επίσης βοηθάει και στην ρύθμιση του μεταβολισμού.
  4. Β5 (Παντοθενικό οξύ) :Βοηθάει στην ρύθμιση του μεταβολισμού και στην ορμονοσύνθεση.
  5. Β6 (Πυριδοξίνη) : Συνεισφέρει στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην ρύθμιση του μεταβολισμού.
  6. Β9 (Φολικό οξύ) :Bοηθάει στον κίνδυνο που υπάρχει στο να γεννηθούν παιδία με βλάβη στον εγκέφαλο η στον νωτιαίο μυελό.
  7. Β12 (Κυανοκοβαλαμίνη) :Είναι απαραίτητη για τον φυσιολογικό σχηματισμό των κυττάρων του αίματος, της φυσιολογικής λειτουργίας του νευρικού συστήματος και την ρύθμιση του μεταβολισμού.
  8. Fe (Σίδηρος) : Συμβάλει στον σχηματισμό του αίματος, και στην μεταφορά του οξυγόνου στον οργανισμό, βοηθάει το ανοσοποητικό συστημα και την φυσιολογική νοητική λειτουργία.
  9. Ca (Aσβέστιο) :Συμβάλει τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των δοντιών και στη φυσιολογική λειτουργία των μυών. 
  10. Κ (Κάλιο) :Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης,
  11. P (Φωσφορος) : Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, των δοντιών και στη φυσιολογική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών.


ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

  • Εύκολο στη παρασκευή και με μεγάλη διατηρησιμότητα


*Για γλυκαιμική δίαιτα, (περιέχει άπεπτο άμυλο (14% επί του συνολικού αμύλου στο τελικό αρτοσκεύασμα), είναι σύμφωνο με τον κανονισμό 432/2012 ΕΕ με τον ισχυρισμό: “Η αντικατάσταση εύπεπτων αμύλων με άπεπτο άμυλο στο γεύμα συμβάλλει στη μείωση της αύξησης της γλυκόζης στο αίμα μετά το συγκεκριμένο γεύμα” που αποδεικνύεται βάσει κλινικής μελέτης του διαβητολογικού κέντρου ΔΘΚΑ “ΥΓΕΙΑ” – ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ