Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Νικόλαος Λούλης του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Δ.Σ. - Εκτελεστικό Μέλος

Nikos Loulis

Γεννήθηκε το 1986 στη Λάρισα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston College) στο τμήμα Διοικήσεως Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην λογιστική, κοστολόγηση και τον χρηματοοικονομικό τομέα. Έλαβε το πτυχίο του το 2008.

Από τον Αύγουστο του 2009 φοίτησε στην Ειδική Σχολή Τεχνικών Μύλων της Ελβετίας απ' όπου πήρε το δίπλωμά του τον Φεβρουάριο του 2010. Το 2018 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) στο INSEAD.
Ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Από το 2010 είναι Πρόεδρος του ΔΣ της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ καθώς και των θυγατρικών εταιριών του ομίλου Λούλη.

Είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων καθώς και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

 

Ελισάβετ Καπελάνου – Αλεξανδρή του Σπύρου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ε. Καπελάνου

Η Ελισάβετ Καπελάνου – Αλεξανδρή είναι Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με Α.Μ. 10366.

Από της κτήσεως της ιδιότητος της δικηγόρου το έτος 1983 μέχρι και σήμερα, που είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, ασκεί – παράλληλα με την δραστηριοποίησή της ως νομική σύμβουλος σε ελληνικές εμπορικές εταιρείες – ελεύθερη (μάχιμη) δικηγορία.

Έχει διατελέσει νομική σύμβουλος πάρα πολλών εταιρειών κάθε μορφής, κυρίως όμως ανωνύμων εταιρειών, εισηγμένων και μη τις οποίες, κατά περίπτωση, έχει εκπροσωπήσει και ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» (Ιανουάριος 1997 - Δεκέμβριος 2002) και Νομική Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών – Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) (Ιανουάριος 1993 - Ιούνιος 2002) και με αυτή της την ιδιότητα, μετείχε ενεργά στη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), το έτος 1994, με σκοπό του την ενίσχυση και προώθηση του βιβλίου στην Ελλάδα.

 Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Ιανουάριος 1992 – Μάϊος 1996) σε υποθέσεις ακινήτων και κατ' ανάθεση ως νομικός παραστάτης αυτής σε πολλές δικαστικές υποθέσεις της.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ομιλεί την Αγγλική και την Ιταλική γλώσσα.

 

Νικόλαος Φωτόπουλος του Σπυρίδωνος, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος

fotopoulos

Ο Νικόλαος Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών (1983) και κάτοχος MBA από το Universitaet Mannheim της Γερμανίας (1986).
Το 1992 ανέλαβε τη θέση του Υπευθύνου Υποκαταστήματος Αθηνών στην εταιρεία ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΣ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. και στη συνέχεια το 1996 έγινε Οικονομικός Διευθυντής της ιδίας εταιρείας.
Από το 1999 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε. μέχρι το 2004, όπου και η εταιρεία απορροφήθηκε από την μητρική ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.

Ομιλεί Γερμανικά και Αγγλικά.

Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου Λούλη στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

 

Γεώργιος Μουρελάτος του Αποστόλου, Μέλος του Δ.Σ – Εκτελεστικό Μέλος

Γ. Μουρελάτος

Ο Γ. Μουρελάτος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1954. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ομιλεί Αγγλικά.

Στην διάρκεια της μέχρι σήμερα σταδιοδρομίας του  τόσο στον Τραπεζικό κλάδο όσο και σε αυτό των  Tροφίμων,  υπηρέτησε σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις ευθύνης, όπως Προϊστάμενος Κεντρικού Λογιστηρίου Διοίκησης στον Τραπεζικό Τομέα, Γενικός Διευθυντής στους Μύλους Αγίου Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής  του Ομίλου Εταιρειών Λούλη καθώς και Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. Γραμμή Ζωής.

Από το 2011 έως και σήμερα παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος – εσωτερικός συνεργάτης στην Eurobank Α.Ε.

Από το 2013 έως και σήμερα παρέχει υπηρεσίες ως μέλος του Δ.Σ. στην ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε., ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, καθώς και ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

Καντίμ Αλ Νταρέι (Khadim Al Darei), Μέλος Δ.Σ. - Μη Εκτελεστικό Μέλος

Khadim

Ο H.E. Khedaim Abdulla Al Derei είναι εξουσιοδοτημένο μέλος του Υπουργείου Εξωτερικών και είναι υπεύθυνος για τις εμπορικές επιχειρήσεις στο ιδιωτικό γραφείο του H.H. Sheikh Hamdan Bin Zayed Al Nayan. Έχει πάνω από 28 χρόνια εμπειρίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου κατείχε ανώτερες θέσεις στον διπλωματικό τομέα των ΗΑΕ.

O H.E. Khedaim Abdulla Al Derei είναι επίσης Αντιπρόεδρος και Συνιδρυτής της Al Dahra Holding και Γενικός Διευθυντής της Al Ain Holding. Ο H.E. Khedaim έχει τη γενική ευθύνη να διασφαλίσει ότι η επιχειρηματική στρατηγική ευθυγραμμίζεται με τους στόχους των μετόχων και του Δ.Σ.

O H.E.  Khedaim είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ και Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Λιβανέζικο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Λιβάνου. Έχει επίσης παρακολουθήσει διάφορα εκτελεστικά προγράμματα διαχείρισης σε κορυφαία ιδρύματα όπως το Harvard Business School στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Ανδρέας Κουτούπης του Γεωργίου, Μέλος του Δ.Σ - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Α. Κουτούπης

Ο Δρ. Ανδρέας Γ. Κουτούπης είναι Ορκωτός και Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής, ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας KnR Governance, Risk, Compliance and Internal Audit Services με βασικό αντικείμενο την Παροχή Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου και την Επιμόρφωση Στελεχών Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως Director – Επικεφαλής των Υπηρεσιών Εταιρικής Διακυβέρνησης, Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Επιχειρηματικών Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου (Director) της εταιρείας Mazars, Greece για περισσότερα από 10 χρόνια. Επίσης, εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στο τμήμα Παροχής Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου της PricewaterhouseCoopers Ελλάδος για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Έχει βραβευθεί με το Michael J. Barett Award από το Διεθνές Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών το 2005 και από Ιταλικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών το 2006 για την Διδακτορική του Διατριβή στην Εταιρική Διακυβέρνηση και τον Εσωτερικό Έλεγχο, ενώ έχει λάβει πλήθος ακόμη υποτροφιών και βραβείων για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του δραστηριότητα.

Γεώργιος Τανισκίδης του Ιωάννη,  Μέλος του Δ.Σ - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Τανισκίδης

Διαθέτοντας εμπειρία 30 ετών στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Γεώργιος Τανισκίδης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Optima bank.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως συνεργαζόμενος δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Rogers & Wells στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στη Motor Oil Ελλάς.

Από το 2002 έως τον Ιούνιο 2010, υπό την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Millennium bank Ελλάδος, ο κ. Τανισκίδης οδήγησε την Τράπεζα στην υλοποίηση των στόχων της πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Στο ίδιο διάστημα ηγήθηκε της εξαγοράς τραπεζικού ιδρύματος στην Τουρκία που μετονομάστηκε σε Millennium bank Turkey και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Από το 2003 έως το 2005, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa International Europe.

Σήμερα είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Τανισκίδης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου αποφοίτησε πρώτος τη τάξει, και Master of Laws (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του University of Pennsylvania.