Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Νικόλαος Λούλης του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου - Εκτελεστικό Μέλος

Nikos Loulis

Γεννήθηκε το 1986 στη Λάρισα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston College) στο τμήμα Διοικήσεως Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην λογιστική, κοστολόγηση και τον χρηματοοικονομικό τομέα. Έλαβε το πτυχίο του το 2008.

Από τον Αύγουστο του 2009 φοίτησε στην Ειδική Σχολή Τεχνικών Μύλων της Ελβετίας απ' όπου πήρε το δίπλωμά του τον Φεβρουάριο του 2010. Το 2018 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) στο INSEAD.
Ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Από το 2010 είναι Πρόεδρος του ΔΣ της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ καθώς και των θυγατρικών εταιριών του ομίλου Λούλη.

Είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων καθώς και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

 

Ελισάβετ Καπελάνου – Αλεξανδρή του Σπύρου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ε. Καπελάνου

Η Ελισάβετ Καπελάνου – Αλεξανδρή είναι Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με Α.Μ. 10366.

Από της κτήσεως της ιδιότητος της δικηγόρου το έτος 1983 μέχρι και σήμερα, που είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, ασκεί – παράλληλα με την δραστηριοποίησή της ως νομική σύμβουλος σε ελληνικές εμπορικές εταιρείες – ελεύθερη (μάχιμη) δικηγορία.

Έχει διατελέσει νομική σύμβουλος πάρα πολλών εταιρειών κάθε μορφής, κυρίως όμως ανωνύμων εταιρειών, εισηγμένων και μη τις οποίες, κατά περίπτωση, έχει εκπροσωπήσει και ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» (Ιανουάριος 1997 - Δεκέμβριος 2002) και Νομική Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών – Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) (Ιανουάριος 1993 - Ιούνιος 2002) και με αυτή της την ιδιότητα, μετείχε ενεργά στη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), το έτος 1994, με σκοπό του την ενίσχυση και προώθηση του βιβλίου στην Ελλάδα.

 Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Ιανουάριος 1992 – Μάϊος 1996) σε υποθέσεις ακινήτων και κατ' ανάθεση ως νομικός παραστάτης αυτής σε πολλές δικαστικές υποθέσεις της.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ομιλεί την Αγγλική και την Ιταλική γλώσσα.

 

Νικόλαος Φωτόπουλος του Σπυρίδωνος, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος

fotopoulos

Ο Νικόλαος Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών (1983) και κάτοχος MBA από το Universitaet Mannheim της Γερμανίας (1986).
Το 1992 ανέλαβε τη θέση του Υπευθύνου Υποκαταστήματος Αθηνών στην εταιρεία ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΣ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. και στη συνέχεια το 1996 έγινε Οικονομικός Διευθυντής της ιδίας εταιρείας.
Από το 1999 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε. μέχρι το 2004, όπου και η εταιρεία απορροφήθηκε από την μητρική ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.

Ομιλεί Γερμανικά και Αγγλικά.

Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου Λούλη στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

 

Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος του Ιωάννη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος του Ιωάννη

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο ιδρυτής της CHIPITA Α.Ε., μιας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στα bakery snacks, στην οποία και παρέμεινε στη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλος από το 1989 έως 2021. Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1976 στην οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor A.E. Το 1981 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της ALIGEL - εισαγωγικής εταιρείας Ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIΑ - εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά, εξαγόρασε το 50% των μετοχών της CHIPITA που ήταν εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) και το 1989 εξαγόρασε και το υπόλοιπο 50%. Το 1990 η CHIPITA χρηματοδοτήθηκε για να υλοποιήσει τη μοναδική καινοτόμο ιδέα της παραγωγής τυποποιημένου κρουασάν, για πρώτη φορά παγκοσμίως. Το Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) εμπιστεύθηκε την CHIPITA και επένδυσε στην καινοτομία.

Το 1994 η εταιρεία εισήχθη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 χρόνια, ανέπτυξε πολλά νέα προϊόντα και έγινε εξαιρετικά εξωστρεφής με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Η εξάπλωση των μονάδων παραγωγής παγκοσμίως, καθιστά την CHIPITA μία πολύ σημαντική πολυεθνική εταιρεία με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία και με στρατηγικές συνεργασίες σε Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Μεξικό, Μαλαισία και Ινδία.

Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύθηκε με τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Goody’s και Μπάρμπα Στάθης, δημιουργώντας τη VIVARTIA και τo 2007 η VIVARTIA εξαγοράστηκε από τη MIG. Από την 01/09/06 έως 15/04/2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia ABEE. Το 2010 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες εξαγόρασαν εκ νέου την CHIPITA.

Το 2021 η CHIPITA πραγματοποίησε μία συμφωνία σταθμό για την Ελληνική αγορά των τροφίμων και εξαγοράστηκε από τον διεθνή κολοσσό MONDELEZ. Ο Σ.Θεοδωρόπουλος εξαγόρασε το 100% της εταιρείας αλλαντικών ΝΙΚΑΣ. Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας καθώς και μέλος του Δ.Σ της ΔΕΗ.

 

Gianluca Fabbri του Bruno, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου – Μη Εκτελεστικό Μέλος

Fabbri

O Gianluca Fabbri είναι οικονομολόγος και πιστοποιημένος εσωτερικός ελεγκτής (πιστοποίηση CIA), με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στους κλάδους των προϊόντων ταχείας κατανάλωσης (FMCG), της γεωργίας και του πετρελαίου. Έχει εξαιρετική φήμη στον χρηματοοικονομικό τομέα και, συγκεκριμένα, στην ίδρυση, διεύθυνση και συμβουλευτική υποστήριξη εταιρειών στο πλαίσιο σύνθετων αναθέσεων (διαδικασίες συγχωνεύσεων και εξαγορών, αναδιαρθρώσεις). Χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για την άρτια γνώση του Sarbanes – Oxley Act και των απαιτήσεων συμμόρφωσης τόσο στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IFRS) όσο και στις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές (USGAAP). Έχει συμβάλλει στη βελτίωση της οικονομικής απόδοσης, την αυξημένη παραγωγικότητα και τον ενισχυμένο εσωτερικό έλεγχο στις εταιρείες όπου έχει διατελέσει στέλεχος.

Από το 2016 μέχρι σήμερα διατελεί GROUP CFO & Acting Group CEO στον Όμιλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Aldahra, όπου μεταξύ άλλων, έχει χειρισθεί σημαντικές εξαγορές αγρών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, τη σύναψη της μεγαλύτερης συμφωνίας γεωργικής γης στην ΕΕ (2018), την εκτέλεση μίας συγχώνευσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, την εφαρμογή μεθοδολογίας προβλέψεων, τον στρατηγικό σχεδιασμό 5ετούς σχεδίου ανάπτυξης και την εφαρμογή μεθοδολογιών ισοσκελισμένου προϋπολογισμού (Zero Base Budgeting) και τιμών μεταβίβασης (transfer pricing). Το διάστημα 2009-2016 διετέλεσε CFO στην Heinz Africa, Middle East & Turkey, CEO στην Heinz Pakistan και πρόεδρος της Heinz Nigeria and Pakistan, με αξιοσημείωτα επιτεύγματα τον χειρισμό, από χρηματοοικονομικής άποψης, του εταιρικού μετασχηματισμού της Heinz στην Αφρική, Μέση Ανατολή και την Τουρκία, την σημαντική βελτίωση σειράς διαδικασιών (χρηματοοικονομικών, φορολογικών, ελεγκτικών, διαχείρισης κινδύνων κλπ), την συγχώνευση της Kraft - Heinz στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή και την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Νιγηρία, με την ανάπτυξη νέου επιχειρηματικού μοντέλου με υψηλά κέρδη από τον πρώτο χρόνο.

Κωνσταντίνος Μαχαίρας του Δημητρίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Μαχαίρας

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Πειραιά και είναι κάτοχος MBA από το πανεπιστήμιο Roosevelt του Σικάγου των Ηνωμένων Πολιτειών (Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μarketing). Μιλά αγγλικά, ιταλικά και ολλανδικά. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ ως Διευθυντής προμηθειών στην εταιρία Quality Super Market στο Σικάγο. Υπήρξε δυναμικό στέλεχος για πάνω από 14 χρόνια στην Μars Inc., από το 1982 στην Ολλανδία (Marketing & Sales), καθώς επίσης και Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Είχε επίσης υπηρετήσει ως Γενικός Διευθυντής της Chipita International (1996-97).

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ομίλου Delhaize και Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης για 19 χρόνια. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣΕ (Εταιρία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων) ,του ΣΕΕΤ (Συνδέσμου Ελληνικών Εταιριών Τροφίμων), της Ε.Ε.Δ.Ε (Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων) και μέλος του προγράμματος “FUTURE LEADERS” (Πρόγραμμα ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών).NED(non-executive directors club)και Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Καταναλωτικών Αγαθών).Σήμερα είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) ,LION AND TURTLE, and FUTURE LEADERS.

Το 2005, ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ΙΙ του απέμεινε τον τίτλο του Ανώτατου Αξιωματούχου του βασιλιά Λεοπόλδου ΙΙ. Τον Απρίλιο του 2009 ανακηρύχθηκε Manager της Χρονιάς για το 2008 από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 2009 ανακηρύχθηκε Retailer of the year και το 2010 ως ο πρώτος CEO σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.To 2010 βραβεύτηκε ως ο Retailer της 10ετίας. Το 2016 βραβεύτηκε ως Leader of the year in Romania και με το EXCELLENCE AWARD στην Ελλάδα.

Γεώργιος Τανισκίδης του Ιωάννη, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Taniskidis

Διαθέτοντας εμπειρία 30 ετών στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Γεώργιος Τανισκίδης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Optima bank.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως συνεργαζόμενος δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Rogers & Wells στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στη Motor Oil Ελλάς.

Από το 2002 έως τον Ιούνιο 2010, υπό την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Millennium bank Ελλάδος, ο κ. Τανισκίδης οδήγησε την Τράπεζα στην υλοποίηση των στόχων της πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Στο ίδιο διάστημα ηγήθηκε της εξαγοράς τραπεζικού ιδρύματος στην Τουρκία που μετονομάστηκε σε Millennium bank Turkey και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Από το 2003 έως το 2005, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa International Europe.

Σήμερα είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Τανισκίδης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου αποφοίτησε πρώτος τη τάξει, και Master of Laws (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του University of Pennsylvania.