Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μέλη Επιτροπής Αποδοχών & Υποψηφιοτήτων

Μέλη Επιτροπής Αποδοχών & Υποψηφιοτήτων

Ελισάβετ Καπελάνου – Αλεξανδρή του Σπύρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων - Ανεξάρτητη Μη Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Ε. Καπελάνου

Η Ελισάβετ Καπελάνου – Αλεξανδρή είναι Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με Α.Μ. 10366.

Από της κτήσεως της ιδιότητος της δικηγόρου το έτος 1983 μέχρι και σήμερα, που είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, ασκεί – παράλληλα με την δραστηριοποίησή της ως νομική σύμβουλος σε ελληνικές εμπορικές εταιρείες – ελεύθερη (μάχιμη) δικηγορία.

Έχει διατελέσει νομική σύμβουλος πάρα πολλών εταιρειών κάθε μορφής, κυρίως όμως ανωνύμων εταιρειών, εισηγμένων και μη τις οποίες, κατά περίπτωση, έχει εκπροσωπήσει και ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» (Ιανουάριος 1997 - Δεκέμβριος 2002) και Νομική Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών – Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) (Ιανουάριος 1993 - Ιούνιος 2002) και με αυτή της την ιδιότητα, μετείχε ενεργά στη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), το έτος 1994, με σκοπό του την ενίσχυση και προώθηση του βιβλίου στην Ελλάδα.

 Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Ιανουάριος 1992 – Μάϊος 1996) σε υποθέσεις ακινήτων και κατ' ανάθεση ως νομικός παραστάτης αυτής σε πολλές δικαστικές υποθέσεις της.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ομιλεί την Αγγλική και την Ιταλική γλώσσα.

Γεώργιος Τανισκίδης του Ιωάννη, Μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Taniskidis

Διαθέτοντας εμπειρία 30 ετών στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Γεώργιος Τανισκίδης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Optima bank.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως συνεργαζόμενος δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Rogers & Wells στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στη Motor Oil Ελλάς.

Από το 2002 έως τον Ιούνιο 2010, υπό την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Millennium bank Ελλάδος, ο κ. Τανισκίδης οδήγησε την Τράπεζα στην υλοποίηση των στόχων της πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Στο ίδιο διάστημα ηγήθηκε της εξαγοράς τραπεζικού ιδρύματος στην Τουρκία που μετονομάστηκε σε Millennium bank Turkey και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Από το 2003 έως το 2005, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa International Europe. Σήμερα είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Τανισκίδης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου αποφοίτησε πρώτος τη τάξει, και Master of Laws (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του University of Pennsylvania.

Κωνσταντίνος Μαχαίρας του Δημητρίου, Μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Machairas

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο του Πειραιά και είναι κάτοχος MBA από το πανεπιστήμιο Roosevelt του Σικάγου των Ηνωμένων Πολιτειών (Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μarketing). Μιλά αγγλικά, ιταλικά και ολλανδικά. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο λιανικό εμπόριο στις ΗΠΑ ως Διευθυντής προμηθειών στην εταιρία Quality Super Market στο Σικάγο. Υπήρξε δυναμικό στέλεχος για πάνω από 14 χρόνια στην Μars Inc., από το 1982 στην Ολλανδία (Marketing & Sales), καθώς επίσης και Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Είχε επίσης υπηρετήσει ως Γενικός Διευθυντής της Chipita International (1996-97).

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ομίλου Delhaize και Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης για 19 χρόνια. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣΕ (Εταιρία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων) ,του ΣΕΕΤ (Συνδέσμου Ελληνικών Εταιριών Τροφίμων), της Ε.Ε.Δ.Ε (Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων) και μέλος του προγράμματος “FUTURE LEADERS” (Πρόγραμμα ανάπτυξης Μελλοντικών Ηγετών).NED(non-executive directors club)και Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Καταναλωτικών Αγαθών).Σήμερα είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) ,LION AND TURTLE, and FUTURE LEADERS.

Το 2005, ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ΙΙ του απέμεινε τον τίτλο του Ανώτατου Αξιωματούχου του βασιλιά Λεοπόλδου ΙΙ. Τον Απρίλιο του 2009 ανακηρύχθηκε Manager της Χρονιάς για το 2008 από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 2009 ανακηρύχθηκε Retailer of the year και το 2010 ως ο πρώτος CEO σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.To 2010 βραβεύτηκε ως ο Retailer της 10ετίας. Το 2016 βραβεύτηκε ως Leader of the year in Romania και με το EXCELLENCE AWARD στην Ελλάδα.