Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μέλη Επιτροπής Αποδοχών & Υποψηφιοτήτων

Μέλη Επιτροπής Αποδοχών & Υποψηφιοτήτων

Ανδρέας Κουτούπης του Γεωργίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.

Α. Κουτούπης

Ο Δρ. Ανδρέας Γ. Κουτούπης είναι Ορκωτός και Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής, ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας KnR Governance, Risk, Compliance and Internal Audit Services με βασικό αντικείμενο την Παροχή Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου και την Επιμόρφωση Στελεχών Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως Director – Επικεφαλής των Υπηρεσιών Εταιρικής Διακυβέρνησης, Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Επιχειρηματικών Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου (Director) της εταιρείας Mazars, Greece για περισσότερα από 10 χρόνια. Επίσης, εργάστηκε ως Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στο τμήμα Παροχής Υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου της PricewaterhouseCoopers Ελλάδος για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Έχει βραβευθεί με το Michael J. Barett Award από το Διεθνές Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών το 2005 και από Ιταλικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών το 2006 για την Διδακτορική του Διατριβή στην Εταιρική Διακυβέρνηση και τον Εσωτερικό Έλεγχο, ενώ έχει λάβει πλήθος ακόμη υποτροφιών και βραβείων για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του δραστηριότητα.

 

Ελισάβετ Καπελάνου – Αλεξανδρή του Σπύρου, Μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων - Ανεξάρτητη Μη Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Ε. Καπελάνου

Η Ελισάβετ Καπελάνου – Αλεξανδρή είναι Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με Α.Μ. 10366.

Από της κτήσεως της ιδιότητος της δικηγόρου το έτος 1983 μέχρι και σήμερα, που είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, ασκεί – παράλληλα με την δραστηριοποίησή της ως νομική σύμβουλος σε ελληνικές εμπορικές εταιρείες – ελεύθερη (μάχιμη) δικηγορία.

Έχει διατελέσει νομική σύμβουλος πάρα πολλών εταιρειών κάθε μορφής, κυρίως όμως ανωνύμων εταιρειών, εισηγμένων και μη τις οποίες, κατά περίπτωση, έχει εκπροσωπήσει και ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» (Ιανουάριος 1997 - Δεκέμβριος 2002) και Νομική Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών – Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) (Ιανουάριος 1993 - Ιούνιος 2002) και με αυτή της την ιδιότητα, μετείχε ενεργά στη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), το έτος 1994, με σκοπό του την ενίσχυση και προώθηση του βιβλίου στην Ελλάδα.

 Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Ιανουάριος 1992 – Μάϊος 1996) σε υποθέσεις ακινήτων και κατ' ανάθεση ως νομικός παραστάτης αυτής σε πολλές δικαστικές υποθέσεις της.

Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ομιλεί την Αγγλική και την Ιταλική γλώσσα.

Γεώργιος Τανισκίδης του Ιωάννη, Μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων – Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.

Τανισκίδης

Διαθέτοντας εμπειρία 30 ετών στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Γεώργιος Τανισκίδης κατέχει τη θέση του Προέδρου της Optima bank.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως συνεργαζόμενος δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Rogers & Wells στη Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στη Motor Oil Ελλάς.

Από το 2002 έως τον Ιούνιο 2010, υπό την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Millennium bank Ελλάδος, ο κ. Τανισκίδης οδήγησε την Τράπεζα στην υλοποίηση των στόχων της πολύ νωρίτερα του αναμενομένου. Στο ίδιο διάστημα ηγήθηκε της εξαγοράς τραπεζικού ιδρύματος στην Τουρκία που μετονομάστηκε σε Millennium bank Turkey και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Από το 2003 έως το 2005, διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa International Europe. Σήμερα είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ο κ. Τανισκίδης είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου αποφοίτησε πρώτος τη τάξει, και Master of Laws (LL.M.) από τη Νομική Σχολή του University of Pennsylvania.