Εκτέλεση
- Στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τα 100γρ νερό, και ζυμώνουμε για 2’ στην αργή ταχύτητα και 5’-7΄στην γρήγορη (εξαρτάται από το τύπο του ταχυζυμωτηρίου που έχουμε). Προς το τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
- Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30’.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε τεμάχια αναλόγως το μέγεθος της λαγάνας που θέλουμε. Για μικρή κόβουμε 500γρ. το κάθε τεμάχιο, ενώ για μεγάλη 750γρ. ανά τεμάχιο. Δεν θα πρέπει να καταπονήσουμε πολύ την ζύμη μας, όσο μορφοποιούμε.
- Ξεκουράζουμε για 30΄-45’.
- Δίνουμε το τελικό σχήμα σε κάθε ζυμάρι, πατώντας με τα χέρια και δίνοντας σχήμα οβάλ στην ζύμη. Τοποθετούμε τις λαγάνες στο τελάρο μια-μια. Για τις μεγάλες αν θέλουμε χρησιμοποιούμε τον πλάστη.
- Τοποθετούμε στην στόφα για 30΄-45’, στους 32°C, με σχετική υγρασία 75%.
- Αφαιρούμε από την στόφα, και ψεκάζουμε με νερό και σουσάμι τις λαγάνες και τρυπάμε.
- Ψήνουμε με ατμό στους 200°C για 30’-35’.