Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μεσογειακό Προζυμένιο Βιεννέζικο Σνακ

Μεσογειακό Προζυμένιο Βιεννέζικο Σνακ

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από γκούντα, φέτα, ελιές, λιαστή ντομάτα, κάπαρη) για 2' στη 1η ταχύτητα και 8' στη 2η ταχύτητα μέχρι να ζυμωθούν καλά. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά και κόβουμε 1.000 γρ. ζύμης. Την ανοίγουμε με πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμο και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε το γκούντα τριμμένο, τη φέτα λιωμένη, τις ελιές σε ροδέλες, τη λιαστή ντομάτα κομμένη με ψαλίδι και ελάχιστη κάπαρη.
  3. Στη συνέχεια κλείνουμε τη ζύμη ρολάροντας και ενώνουμε τη ζύμη πάρα πολύ καλά περνώντας την 3 φορές.
  4. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι, ζύμη πάχους 3 περίπου δακτύλων και ανοίγουμε τη ζύμη από μέσα προς τα έξω. Στοφάρουμε για 30'.
  5. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200°C για 20-25'.


Εκτέλεση για ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στη 1η ταχύτητα για 10'. 
  2. Τοποθετούμε σε κλειστό κουβά εκτός ψυγείου.
  3. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον