Εκτέλεση
- Στον κάδο του ζυμωτηρίου τοποθετούμε το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 1-2’ στην αργή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30’ κάνοντας αυτόλυση.
- Μετά από 30’ προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και ζυμώνουμε στο ζυμωτήριο για 6-8’ στην αρχή ταχύτητα.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45-60’.
- Κόβουμε τη ζύμη σε τεμάχια των 180-200 γρ. το καθένα.
- Πλάθουμε τα ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένα στους 2- 4°C για 12-72 ώρες.
- Για το άνοιγμα της ζύμης χρησιμοποιούμε το αλεύρι Spolvero και πλάθουμε σε σχήμα πεϊνιρλί ή καλτσόνε.
- Γεμίζουμε με τα προτεινόμενα υλικά.
- Ψήνουμε στους 300-350°C για 4-6’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.