Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά 3 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 6-8 λεπτά στην δεύτερη ταχύτητα, μέχρι να γίνει λεία και λίγο σφικτή η ζύμη.
- Κόβουμε το ζυμάρι αμέσως σε κομμάτια 120γρ.
- Πλάθουμε φυτίλια μήκους 40 εκατοστών και δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα του Prezel.
- Αφήνουμε τα Prezel να φουσκώσουν για 30 λεπτά εκτός στόφας. Τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά.
- Στη συνέχεια τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά έξω για να ξεπαγώνουν ελαφρά και τα βουτάμε πολύ καλά σε διάλυμα καυστικής σόδας.
- Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι η σουσάμι, χαράζουμε και τα ψήνουμε αμέσως στους 180-200 για περίπου 12-15 λεπτά με το τάπερ ανοιχτό χωρίς ατμό.