Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο ταχυζυμωτήριο, στην αργή ταχύτητα για 2' και για 8-10’ στην γρήγορη.
- Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45’.
- Κόβουμε σε τεμάχια των 500-1.000 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού.
- Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C με 75% υγρασία, μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.
- Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης σε σχήμα τρίγωνου.
- Ψήνουμε στους 160°C, για 35-40’ για ψωμιά 500γρ. και 55-65’ για ψωμιά 1.000γρ.
- Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες.