Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Pandolce Genovese

Pandolce Genovese (Ιταλικό χριστόψωμο)

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο ταχυζυμωτήριο, στην αργή ταχύτητα για 2' και για 8-10’ στην γρήγορη.
  2. Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 1’ ακόμα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45’.
  4. Κόβουμε σε τεμάχια των 500-1.000 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα καρβελιού.
  5. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C με 75% υγρασία, μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.
  6. Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης σε σχήμα τρίγωνου.
  7. Ψήνουμε στους 160°C, για 35-40’  για ψωμιά 500γρ. και 55-65’ για ψωμιά 1.000γρ.
  8. Μόλις βγουν από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες.