Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τα υλικά για το προζύμι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45’ περίπου.
- Βάζουμε στο ζυμωτήριο τα υλικά της ζύμης και το προζύμι και ζυμώνουμε 6’ στην αργή ταχύτητα και 12’ στη γρήγορη ταχύτητα.
- Στο τέλος του ζυμώματος, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (σταφίδες, φρούτα, αμύγδαλα που έχουμε μουλιάσει στο κονιάκ) και ζυμώνουμε για λίγο στην αργή ταχύτητα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30’.
- Κόβουμε σε τεμάχια των 600 γρ. και πλάθουμε σε σχήμα ψωμιού με μύτες. Με ένα πλάστη ανοίγουμε κάθε κομμάτι λίγο, στη μέση.
- Κάνουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης ένα δίπλωμα, ώστε να είναι από την μια πλευρά λεπτή η ζύμη και από την άλλη πιο παχιά. Ξανά πατάμε λίγο με τον πλάστη.
- Τοποθετούμε τα stollen στη λαμαρίνα και στοφάρουμε για 30’.
- Ψήνουμε στους 180°C για 40'. Μόλις βγουν από το φούρνο, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε σε ζάχαρη και κανέλα.
- Στο τέλος, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.