Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Stollen

Stollen

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το γάλα και το νερό (θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα δύο) με την κρυσταλλική ζάχαρη και ρίχνουμε τη μαγιά και 100 γρ. αλεύρι Super Τσουρεκιού από το σύνολο αυτού σε λεκάνη.
  2. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στη στόφα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει. Στο μίξερ τοποθετούμε τα 1.900 γρ. αλεύρου Super Τσουρεκιού, τους κρόκους, τα βούτυρα (φερμεντέ και κόρμαν), το κονιάκ και το προζύμι που έχει φουσκώσει. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά.
  3. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, τα cranberries, τις σταφίδες και τα υπόλοιπα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη με μεμβράνη στη στόφα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  5. Ζυμώνουμε τη ζύμη στην 1η ταχύτητα για 2-3' και την τοποθετούμε στον πάγκο.
  6. Ζυγίζουμε στο επιθυμητό βάρος (500 γρ. περίπου). Ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο πάχους 2εκ. και το διπλώνουμε για να γίνει μισοφέγγαρο. Προσοχή το κάτω μέρος πρέπει να εξέχει 1εκ.
  7. Ξεκουράζουμε τη ζύμη αφού την έχουμε τοποθετήσει σε λαμαρίνα για 10 λεπτά και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 50-55'.
  8. Mόλις βγει το κέικ το αλείφουμε με τα λειωμένα βούτυρα καλά.
  9. Το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη την οποία έχουμε ανακατέψει με το κανελογαρύφαλλο.
  10. Αφού κρυώσει καλά, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή με μεμβράνη για μερικές μέρες (7-8 ημέρες).
  11. Και μετά το σερβίρουμε.