Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κρουασάν Tiger

Κρουασάν Tiger

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί (εκτός του βουτύρου που το κρατάμε για τα διπλώματα)
  2. Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 2 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 8-10 λεπτά
  3. Σε 1000γρ. ζύμης κρουασάν προσθέτουμε 70γρ. κακάο σκόνη και 80γρ. νερό
  4. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί έως ότου ομογενοποιηθούν πολύ καλά σε μίξερ ή ταχυζυμωτήριο
  5. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  6. Ανοίγουμε την ζύμη σε σφολιατομηχανή σε φύλλο 30x40cm
  7. Τοποθετούμε την ζύμη στην κατάψυξη (-18°C) για 45-60 λεπτά (τυλιγμένη με σελοφάν)
  8. Ξεκουράζουμε την ζύμη για κρουασάν για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με σελοφάν)
  9. Διπλώνουμε στα τέσσερα σε σχήμα φακέλου σε σφολιατομηχανή το βούτυρο.
  10. Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή.
  11. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για επιπλέον 30-45 λεπτά στην κατάψυξη στους -18°C  (τυλιγμένη με σελοφάν)
  12. Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή
  13. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C  (τυλιγμένη με σελοφάν).
  14. Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή
  15. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C  (τυλιγμένη με σελοφάν)
  16. Ανοίγουμε την ζύμη σε διάσταση 30x40cm και τοποθετούμε την ζύμη κακάο από πάνω 
  17. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 3,5mm και κόβουμε σε διάσταση 30X10cm (για 90-100γρ. κρουασάν)
  18. Τοποθετούμε στη στόφα για 90-120 λεπτά στους 28°C, με 60% υγρασία. Βγάζουμε για 5-10 λεπτά εκτός στόφας να "πετσιάσουν" και αλείφουμε με αυγό.  
  19. Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 165-175°C για 17-20 λεπτά