Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί (εκτός του βουτύρου που το κρατάμε για τα διπλώματα)
- Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 2 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 8-10 λεπτά
- Σε 1000γρ. ζύμης κρουασάν προσθέτουμε 70γρ. κακάο σκόνη και 80γρ. νερό
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί έως ότου ομογενοποιηθούν πολύ καλά σε μίξερ ή ταχυζυμωτήριο
- Ξεκουράζουμε την ζύμη για 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- Ανοίγουμε την ζύμη σε σφολιατομηχανή σε φύλλο 30x40cm
- Τοποθετούμε την ζύμη στην κατάψυξη (-18°C) για 45-60 λεπτά (τυλιγμένη με σελοφάν)
- Ξεκουράζουμε την ζύμη για κρουασάν για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με σελοφάν)
- Διπλώνουμε στα τέσσερα σε σχήμα φακέλου σε σφολιατομηχανή το βούτυρο.
- Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για επιπλέον 30-45 λεπτά στην κατάψυξη στους -18°C (τυλιγμένη με σελοφάν)
- Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με σελοφάν).
- Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με σελοφάν)
- Ανοίγουμε την ζύμη σε διάσταση 30x40cm και τοποθετούμε την ζύμη κακάο από πάνω
- Ανοίγουμε φύλλο πάχους 3,5mm και κόβουμε σε διάσταση 30X10cm (για 90-100γρ. κρουασάν)
- Τοποθετούμε στη στόφα για 90-120 λεπτά στους 28°C, με 60% υγρασία. Βγάζουμε για 5-10 λεπτά εκτός στόφας να "πετσιάσουν" και αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε σε αερόθερμο φούρνο στους 165-175°C για 17-20 λεπτά