Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ciabatta

Ciabatta

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα προσθέτοντας τα 700 γρ. νερό, το αλάτι, τη μαγιά και 10 λεπτά στην δεύτερη συμπληρώνοντας το υπόλοιπο νερό. Πριν κλείσουμε το ζυμωτήριο προσθέτουμε 30 γρ. ελαιόλαδο.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 60-80 λεπτά, κόβουμε σε τεμάχια (450 -500 γρ.), μορφοποιούμε (τελάρο ή λαμαρίνα) και τα τοποθετούμε για 15-20 λεπτά στη στόφα (με θερμοκρασία 32ᵒC και σχετική υγρασία 75%).
  3. Ψήνουμε για 55 λεπτά στους 210ᵒC. Για πιο τραγανή κόρα μπορούμε να ανοίξουμε τα τάμπερ στα τελευταία 15 λεπτά.