Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πασχαλινό Τσουρέκι

Πολίτικο Τσουρέκι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το προζύμι, στην 1η ταχύτητα για 30'. Κατόπιν στην ίδια ταχύτητα για άλλα 30', ρίχνοντας το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά.
  2. Με το που το απορροφήσει, ρίχνουμε τη μαγιά και προς το τέλος του ζυμώματος ρίχνουμε όλα τα αρωματικά.
  3. Η θερμοκρασία της ζύμης πρέπει να είναι πάνω από 31-33°C.
  4. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη με νάιλον στην στόφα για 23-30'.
  5. Κόβουμε 500 γρ. πλάθουμε, τοποθετούμε σε λαμαρίνα, στοφάρουμε για 45-50'. Αλείφουμε με αυγό και φουρνίζουμε σε τελαρωτό στους 130°C ή σε περιστροφικό στους 165-170°C για 35-40'.