Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσουρέκι

Πολίτικο Τσουρέκι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι,το ξύσμα πορτοκάλι έως ότου φτάσει το μείγμα τους 35 βαθμούς. 
  2. Κατόπιν ρίχνουμε το προζύμι, το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα που έχουμε ζεστάνει στο ζυμωτήριο. 
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και για όσο χρειαστεί στη 2η μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία κ γυαλιστερή. Η θερμοκρασία της ζύμης μας θα πρέπει να είναι 30-32 βαθμούς.
  4. Ξεκουράζουμε για 45 λεπτά. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και προπλάθουμε σε σχήμα φιτίλι.
  5. Ξεκουράζουμε 30-40 λεπτά. 
  6. Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού και τοποθετούμε στη στόφα για 45-60 λεπτά. 
  7. Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο. 
  8. Φουρνίζουμε 160-170 βαθμούς με ανοιχτό τάπερ.