Εκτέλεση
- Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί
- Ζυμώστε σε ταχυζυμωτήριο, στη 1η ταχύτητα για 5' και στη 2η ταχύτητα για 3-4'
- Ξεκουράστε την ζύμη για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- Κάνετε ένα δίπλωμα στα 4
- Ξεκουράστε την ζύμη για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια 350-370γρ.
- Ξεκουράστε την ζύμη 10 λεπτά
- Προπλάστε σε σχήμα φρατζόλας
- Ξεκουράστε 15 λεπτά
- Πλάστε σε σχήμα μπαγκέτας και τοποθετείστε ανάποδα σε πανί αργής ωρίμανσης
- Ωρίμανση από 12 - 24 ώρες (4°C - 65% υγρασία)
- Εάν χρειάζεται ωρίμανση η ζύμη τοποθετείστε στην στόφα (32°C - 65% υγρασία) για όσο χρειαστεί
- Τουμπάρετε και χαράξτε την ζύμη
- Ψήστε για 30-35 λεπτά σε ταμπανωτό φούρνο στους 230-240°C με ατμούς.
Για προζύμι poolish:
- Ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά σε ένα δοχείο πολύ καλά
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά
- Κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και το αφήνουμε σε περιβάλλον για 12-20 ώρες