Εκτέλεση
Για το προζύμι
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και το αφήνουμε σε περιβάλλον για 12-20 ώρες.
Για το πατατόψωμο
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Ζυμώνουμε σε ταχυζυμωτήριο στην 1η ταχύτητα για 3 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Κάνουμε ένα δίπλωμα στα 4.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά.
- Κόβουμε τεμάχια 450γρ.
- Πλάθουμε καρβελάκια και τοποθετούμε σε καλαθάκια
- Ξεκουράζουμε σε θερμοκρασία 5-8°C για 12-18 ώρες
- Χαράζουμε και ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε ταμπανωτό φούρνο στους 210-220°C με ατμούς.