Εκτέλεση
- Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί
- Ψήστε το αλεύρι στους 180°C για 15-20 λεπτά
- Ζυμώστε σε ταχυζυμωτήριο, στη 1η ταχύτητα για 5' και στη 2η ταχύτητα για 3-4'
- Ξεκουράστε την ζύμη για 60 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- Κάνετε ένα δίπλωμα στα 4
- Ξεκουράστε την ζύμη για 60 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- Κόψτε την ζύμη σε τεμάχια 750-950 γρ.
- Ξεκουράστε την ζύμη 10 λεπτά
- Πλάστε σε σχήμα φρατζόλας και τοποθετείστε σε τετράγωνη φόρμα ψωμιού
- Για ωρίμανση από 12 - 24 ώρες (4°C - 65% υγρασία)
- Εάν χρειάζεται ωρίμανση η ζύμη τοποθετείστε στην στόφα (32°C - 65% υγρασία) για όσο χρειαστεί
- Χαράξτε την ζύμη
- Ψήστε για 40-45 λεπτά σε ταμπανωτό φούρνο στους 210-220°C με ατμούς.
Για προζύμι μελιού:
- Ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά σε ένα δοχείο πολύ καλά
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά
- Κλείνουμε αεροστεγώς το δοχείο και το αφήνουμε σε περιβάλλον για 24 ώρες
Για πολύσπορο ψωμί:
- Στο τέλος του ζυμώματος προσθέστε 2.000γρ. μείγμα σπόρων ψημένα (σουσάμι, ηλόσπορο, νιφάδες βρώμης, νιφάδες σίκαλης, κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο)