Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ψωμί Βιολογικό Χωριάτικο

Ψωμί Βιολογικό Χωριάτικο

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 2-3' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30' σε λεκάνη στη στόφα.
  3. Κόβουμε ζύμη 450 γρ.
  4. Πλάθουμε ελαφρά σε σχήμα φρατζόλας ή καρβελιού και περνάμε από αλεύρι.
  5. Τοποθετούμε τις φρατζόλες/καρβέλια σε πανιά με τη ραφή από πάνω.
  6. Στοφάρουμε για περίπου 30-40', τουμπάρουμε, χαράσσουμε και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C με σταδιακή μείωση για 45' περίπου.