Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί (εκτός του βουτύρου που το κρατάμε για τα διπλώματα).
- Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 2 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για κρουασάν για 45-60 λεπτά στην κατάψυξη στους -18°C (τυλιγμένη με ζελοφάν).
- Διπλώνουμε στα τέσσερα σε σχήμα φακέλου σε σφολιατομηχανή το βούτυρο.
- Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για επιπλέον 30-45 λεπτά στην κατάψυξη στους -18°C (τυλιγμένη με ζελοφάν).
- Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με ζελοφάν).
- Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με ζελοφάν).
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε διάσταση 60x40cm σε φύλλο πάχους 3,5mm.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε σχήμα ρολό.
- Κόβουμε ρολάκια 3-4cm. πάχος για 75-85γρ κρουασάν.
- Μορφοποιούμε σε σχήμα φωλιά και τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
- Τοποθετούμε στους 4-6°C συντήρηση για 12-20 ώρες.
- Τοποθετούμε στη στόφα για 60-90 λεπτά στους 28°C, με 60% υγρασία και βγάζουμε για 5-10 λεπτά εκτός στόφας να "πετσιάσουν" και τα αλείφουμε με αυγό.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε αερόθερμο φούρνο στους 165-175°C.