Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρωινά κρουασάν

Πρωινά κρουασάν (φωλιές)

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί (εκτός του βουτύρου που το κρατάμε για τα διπλώματα).
  2. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 2 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
  3. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για κρουασάν για 45-60 λεπτά στην κατάψυξη στους -18°C (τυλιγμένη με ζελοφάν).
  4. Διπλώνουμε στα τέσσερα σε σχήμα φακέλου σε σφολιατομηχανή το βούτυρο.
  5. Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή.
  6. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για επιπλέον 30-45 λεπτά στην κατάψυξη στους -18°C (τυλιγμένη με ζελοφάν).
  7. Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή.
  8. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C  (τυλιγμένη με ζελοφάν).
  9. Διπλώνουμε στα τρία στη σφολιατομηχανή.
  10. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C  (τυλιγμένη με ζελοφάν).
  11. Ανοίγουμε τη ζύμη σε διάσταση 60x40cm σε φύλλο πάχους 3,5mm.
  12. Τυλίγουμε τη ζύμη σε σχήμα ρολό.
  13. Κόβουμε ρολάκια 3-4cm. πάχος για 75-85γρ κρουασάν.
  14. Μορφοποιούμε σε σχήμα φωλιά και τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
  15. Τοποθετούμε στους 4-6°C συντήρηση για 12-20 ώρες.
  16. Τοποθετούμε στη στόφα για 60-90 λεπτά στους 28°C, με 60% υγρασία και βγάζουμε για 5-10 λεπτά εκτός στόφας να "πετσιάσουν" και τα αλείφουμε με αυγό.
  17. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε αερόθερμο φούρνο στους 165-175°C.