Ψωμί Βιολογικό Χωριάτικο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί Βιολογικό Χωριάτικο

ΥΛΙΚΑ

προζύμι (υλικά & συνταγή παρακάτω)

  • 1.000 γρ. Βιολογικό Χωριάτικο
  • 1.000 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαγιά
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα τοποθετούμε στη στόφα για 90′.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 2-3' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30' σε λεκάνη στη στόφα.
  3. Κόβουμε ζύμη 450 γρ.
  4. Πλάθουμε ελαφρά σε σχήμα φρατζόλας ή καρβελιού και περνάμε από αλεύρι.
  5. Τοποθετούμε τις φρατζόλες/καρβέλια σε πανιά με τη ραφή από πάνω.
  6. Στοφάρουμε για περίπου 30-40', τουμπάρουμε, χαράσσουμε και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C με σταδιακή μείωση για 45' περίπου.

Ψωμί Βιολογικό Χωριάτικο

Loulis Mills-Ψωμί Βιολογικό Χωριάτικο

ΥΛΙΚΑ

προζύμι (υλικά & συνταγή παρακάτω)

  • 1.000 γρ. Βιολογικό Χωριάτικο
  • 1.000 γρ. νερό
  • 50 γρ. μαγιά
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα τοποθετούμε στη στόφα για 90′.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5' στη 1η ταχύτητα και 2-3' στη 2η ταχύτητα.
  2. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20-30' σε λεκάνη στη στόφα.
  3. Κόβουμε ζύμη 450 γρ.
  4. Πλάθουμε ελαφρά σε σχήμα φρατζόλας ή καρβελιού και περνάμε από αλεύρι.
  5. Τοποθετούμε τις φρατζόλες/καρβέλια σε πανιά με τη ραφή από πάνω.
  6. Στοφάρουμε για περίπου 30-40', τουμπάρουμε, χαράσσουμε και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C με σταδιακή μείωση για 45' περίπου.