Cruffins
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Cruffins

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Αλεύρι για Κρουασάν
  • 400 γρ. αυγά
  • 300 γρ. γάλα
  • 40 γρ. αλάτι
  • 600 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. μαγιά
  • 500 γρ. βούτυρο 82%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο εκτός από το βούτυρο.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στη 1η ταχύτητα για 2' και στη 2η ταχύτητα για 8-10', τα τελευταία 2' προσθέτουμε το βούτυρο.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στη μέση.
  4. Ανοίγουμε ελάχιστα την ζύμη με πλάστη ή σφολιατομηχανή και στη συνέχεια τοποθετούμε την πλάκα με το βούτυρο (10 - 12°C) και κλείνουμε με το χέρι προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του βουτύρου και να σφραγίσουμε τις άκρες της.
  5. Ανοίγουμε την γεμισμένη ζύμη στη σφολιατομηχανή και κάνουμε ένα μονό δίπλωμα και ένα διπλό δίπλωμα διαδοχικά.
  6. Ξανά τοποθετούμε τη διπλωμένη ζύμη (σκεπασμένη με μία μεμβράνη) για ξεκούραση στο ψυγείο η την κατάψυξη για 30 - 60 λεπτά μέχρι έως ότου αποκτήσει 10 βαθμούς θερμοκρασία η ζύμη.
  7. Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και μορφοποιούμε στο επιθυμητό σχήμα.
  8. Για Cruffin κόβουμε λωρίδες : 15cm x 2cm.
  9. Τοποθετούμε τις λαμαρίνες στη στόφα (26°C, 80 %RH) για περίπου 150 λεπτά.
  10. Αλείφουμε προσεχτικά με αυγό και ψήνουμε στους 175°C, με αέρα, για περίπου 17 λεπτά.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Cruffins

Loulis Mills-Αλεύρι για Κρουασάν

ΥΛΙΚΑ

  • 2.000 γρ. Αλεύρι για Κρουασάν
  • 400 γρ. αυγά
  • 300 γρ. γάλα
  • 40 γρ. αλάτι
  • 600 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. μαγιά
  • 500 γρ. βούτυρο 82%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταχυζυμωτήριο εκτός από το βούτυρο.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στη 1η ταχύτητα για 2' και στη 2η ταχύτητα για 8-10', τα τελευταία 2' προσθέτουμε το βούτυρο.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στη μέση.
  4. Ανοίγουμε ελάχιστα την ζύμη με πλάστη ή σφολιατομηχανή και στη συνέχεια τοποθετούμε την πλάκα με το βούτυρο (10 - 12°C) και κλείνουμε με το χέρι προσπαθώντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του βουτύρου και να σφραγίσουμε τις άκρες της.
  5. Ανοίγουμε την γεμισμένη ζύμη στη σφολιατομηχανή και κάνουμε ένα μονό δίπλωμα και ένα διπλό δίπλωμα διαδοχικά.
  6. Ξανά τοποθετούμε τη διπλωμένη ζύμη (σκεπασμένη με μία μεμβράνη) για ξεκούραση στο ψυγείο η την κατάψυξη για 30 - 60 λεπτά μέχρι έως ότου αποκτήσει 10 βαθμούς θερμοκρασία η ζύμη.
  7. Κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος και μορφοποιούμε στο επιθυμητό σχήμα.
  8. Για Cruffin κόβουμε λωρίδες : 15cm x 2cm.
  9. Τοποθετούμε τις λαμαρίνες στη στόφα (26°C, 80 %RH) για περίπου 150 λεπτά.
  10. Αλείφουμε προσεχτικά με αυγό και ψήνουμε στους 175°C, με αέρα, για περίπου 17 λεπτά.