Γαλλικό κρουασάν
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Γαλλικό κρουασάν

ΥΛΙΚΑ

  • 1000γρ. Τ45

  • 30γρ. Γάλα σκόνη

  • 120γρ. Ζάχαρη

  • 40γρ. Μαγιά

  • 20γρ. Αλάτι

  • 450γρ. Νερό

  • 500γρ. Βούτυρο 82% (για τα διπλώματα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμείξτε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί (εκτός του βουτύρου που το κρατάτε για τα διπλώματα).

  2. Ζυμώστε στην 1η ταχύτητα για 5 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 6-8 λεπτά.

  3. Ξεκουράστε την ζύμη για κρουασάν για 30-45 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

  4.  Ξεκουράστε την ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με σελοφάν) ή Ξεκουράστε την ζύμη για μία νύχτα στους 4°C (τυλιγμένη με σελοφάν).

  5. Διπλώστε στα τέσσερα σε σχήμα φακέλου σε σφολιατομηχανή το βούτυρο.

  6. Διπλώστε στα τέσσερα στη σφολιατομηχανή.

  7. Διπλώστε στα τρία στη σφολιατομηχανή.

  8. Ξεκουράστε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με σελοφάν).

  9. Ανοίξτε φύλλο πάχους 3,5mm και κόψτε σε διάσταση 30X10cm. (για 90-100γρ. κρουασάν)

  10. Τοποθετήστε στη στόφα για 90-120 λεπτά στους 28°C, με 60% υγρασία και βγάλτε για 5-10 λεπτά εκτός στόφας να "πετσιάσουν" και αλείψτε τα με αυγό

  11. Για 17-20 λεπτά: Ψήστε σε αερόθερμο φούρνο στους 165-175°C.

ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Γαλλικό κρουασάν

Loulis Mills-Gruau Rouge T45

ΥΛΙΚΑ

  • 1000γρ. Τ45

  • 30γρ. Γάλα σκόνη

  • 120γρ. Ζάχαρη

  • 40γρ. Μαγιά

  • 20γρ. Αλάτι

  • 450γρ. Νερό

  • 500γρ. Βούτυρο 82% (για τα διπλώματα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμείξτε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί (εκτός του βουτύρου που το κρατάτε για τα διπλώματα).

  2. Ζυμώστε στην 1η ταχύτητα για 5 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 6-8 λεπτά.

  3. Ξεκουράστε την ζύμη για κρουασάν για 30-45 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

  4.  Ξεκουράστε την ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με σελοφάν) ή Ξεκουράστε την ζύμη για μία νύχτα στους 4°C (τυλιγμένη με σελοφάν).

  5. Διπλώστε στα τέσσερα σε σχήμα φακέλου σε σφολιατομηχανή το βούτυρο.

  6. Διπλώστε στα τέσσερα στη σφολιατομηχανή.

  7. Διπλώστε στα τρία στη σφολιατομηχανή.

  8. Ξεκουράστε τη ζύμη για 30-45 λεπτά στην κατάψυξή στους -18°C (τυλιγμένη με σελοφάν).

  9. Ανοίξτε φύλλο πάχους 3,5mm και κόψτε σε διάσταση 30X10cm. (για 90-100γρ. κρουασάν)

  10. Τοποθετήστε στη στόφα για 90-120 λεπτά στους 28°C, με 60% υγρασία και βγάλτε για 5-10 λεπτά εκτός στόφας να "πετσιάσουν" και αλείψτε τα με αυγό

  11. Για 17-20 λεπτά: Ψήστε σε αερόθερμο φούρνο στους 165-175°C.