Πτι φουρ βουτήματα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Πτι φουρ βουτήματα

ΥΛΙΚΑ

500-600 γρ. Extra Ζαχαροπλαστικής
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
250 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αυγά
75 γρ. γάλα
λίγο βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό και το αλεύρι, για 5' στη 1η ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό σιγά - σιγά και συνεχίζουμε για 5' ακόμη στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε απαλά.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε πτι φουρ στο ίδιο μέγεθος.
  3. Ψήνουμε στους 200-210°C για 12-14' περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  4. Μόλις κρυώσουν μπορούμε να βουτήξουμε το μισό μπισκότο σε λιωμένη κουβερτούρα και να πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς, τρούφα ή ινδοκάρυδο.
  5. Εναλλακτικά, γεμίζουμε με μαρμελάδα και ενώνουμε τα δυο μπισκότα.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Πτι φουρ βουτήματα

Loulis Mills-Extra Ζαχαροπλαστικής

ΥΛΙΚΑ

500-600 γρ. Extra Ζαχαροπλαστικής
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
250 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αυγά
75 γρ. γάλα
λίγο βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό και το αλεύρι, για 5' στη 1η ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό σιγά - σιγά και συνεχίζουμε για 5' ακόμη στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε απαλά.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε πτι φουρ στο ίδιο μέγεθος.
  3. Ψήνουμε στους 200-210°C για 12-14' περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  4. Μόλις κρυώσουν μπορούμε να βουτήξουμε το μισό μπισκότο σε λιωμένη κουβερτούρα και να πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς, τρούφα ή ινδοκάρυδο.
  5. Εναλλακτικά, γεμίζουμε με μαρμελάδα και ενώνουμε τα δυο μπισκότα.