24/10/2023

Τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρτοποιίας ‘THE iba CUP OF BAKERS 2023’ στο Μόναχο

Loulis Mills_Τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρτοποιίας ‘THE iba CUP OF BAKERS 2023’ στο Μόναχο

Στις 22-24 Οκτωβρίου 2023 διεξήχθη ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Αρτοποιίας «THE iba CUP OF BAKERS 2023», στις εγκαταστάσεις της κορυφαίας παγκόσμιας έκθεσης για τη βιομηχανία ψωμιού και ζαχαροπλαστικής, στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου πήραν μέρος οι καλύτεροι αρτοποιοί από 12 διαφορετικές χώρες του κόσμου.
Η Ελληνική Εθνική Ομάδα που συμμετείχε για πρώτη φορά σε διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς και εκπροσωπήθηκε από τους καταξιωμένους στο πεδίο τους αρτοποιούς, Χάρη Παπαλίτσα και Δημήτρη Φραγκογιάννη, διέπρεψε κατακτώντας την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη! Οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν γλυκές και αλμυρές δημιουργίες σε αρτοπαρασκευάσματα που κέρδισαν τις εντυπώσεις και ενθουσίασαν την κριτική επιτροπή.
«Η συμμετοχή σε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό παγκόσμιου επιπέδου, δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, ήταν μοναδική εμπειρία και τεράστια τιμή για εμάς. Αισθανόμαστε περήφανοι για την κατάκτηση της 5ης θέσης, που ήρθε μέσα από σκληρή προσπάθεια και πολλές προπονήσεις», είναι κάποιες από τις δηλώσεις των Δημήτρη Φραγκογιάννη και Χάρη Παπαλίτσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μύλοι Λούλη στήριξαν έμπρακτα τη συμμετοχή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας, ενώ την προπόνηση είχε αναλάβει ο ο Γάλλος Chef Boulanger Stephane Ollivier, από τη γαλλική σχολή Ecole Ritz Escoffier του θρυλικού ξενοδοχείου Ritz Paris.