01/02/2022

Χωριάτικα και αγαπημένα

Loulis Mills_Χωριάτικα και αγαπημένα

Κάθε τόπος έχει χαρακτηριστικά εδέσματα που η εικόνα, η μυρωδιά ή ακόμα και η σκέψη τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αίσθησή μας ότι ανήκουμε σε αυτόν. Όπου και αν βρεθούμε μια απλή αναφορά είναι αρκετή να μας ταξιδέψει στην πόλη, το χωριό, το σπίτι που ο καθένας νιώθει τόπο του.

Από όλους τους διαφορετικούς τόπους, στην Ελλάδα, το χωριό έχει ξεχωριστή θέση στην κουλτούρα, τις αναμνήσεις αλλά και το τραπέζι μας. Αρκεί να σκεφτούμε πως ο  χαρακτηρισμός χωριάτικο μπροστά από κάθε διαφορετικό πιάτο ή συνταγή, γίνεται συνώνυμο της ποιότητας και της γεύσης.

Το χωριάτικο ψωμί δεν αποτελεί την εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Αγαπημένο από πολλούς το χωριάτικο ψωμί είναι για τους περισσότερους από εμάς χαρακτηριστικό αρτοπαρασκεύασμα. Είναι όμως πραγματικά μόνο ένα;

Ενώ με μια πρώτη σκέψη το χωριάτικο ψωμί θα το περιγράφαμε όλοι ως το ίδιο, αν παρατηρήσουμε λίγο πιο προσεκτικά την ιστορία των τόπων μας και τα ράφια των φούρνων μας, και αν σκεφτούμε τις αμέτρητες κατά τόπους παραλλαγές αγαπημένων και γνωστών σε όλους μας φαγητών, θα καταλάβουμε πως κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά αλήθεια μπορεί να είναι.

Χωριάτικο ψωμί, χωριάτικο ψωμί με προζύμι, χωριάτικη μπαγκέτα, χωριάτικη κουλούρα, χωριάτικο τοστ, χωριάτικο κουλούρι Θεσσαλονίκης, χειροποίητο παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί ολικής, χωριάτικη κουλούρα ολικής, βαρύ χωριάτικο ψωμί και χωριάτικο ψωμί Μετσόβου είναι μόνο μερικά από τα διαφορετικά είδη που συναντάει κανείς σε μια περιήγηση στους φούρνους της Αθήνας αλλά και της επαρχίας.

Και ενώ για να τα βρεις όλα αυτά μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψεις σε πολλά διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, υπάρχει ένα μέρος που μπορείς να βρεις όλα τα διαφορετικά είδη αλεύρων που χρειάζεσαι για να τα φτιάξεις μόνος σου, οι Μύλοι Λούλη.

10 διαφορετικοί τύποι αλεύρων, ο καθένας με τις δικές του μοναδικές παρασκευαστικές και γευστικές ιδιότητες, όλοι όμως με την ίδια απαράμιλλη ποιότητα που οι Μύλοι Λούλη εξασφαλίζουν για κάθε προϊόν τους.

Ανακαλύψτε τα Χωριάτικα Άλευρα του μύλου μας, δημιουργήστε και μοιραστείτε γεύσεις με ιστορία, συναίσθημα και τόπο καταγωγής.

 


Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!