24/11/2020

Εμπνευστείτε διαφορετικά αυτές τις γιορτές και εντυπωσιάστε τους πελάτες σας!

Loulis Mills_Εμπνευστείτε διαφορετικά αυτές τις γιορτές και εντυπωσιάστε τους πελάτες σας!

Οι γιορτές πλησιάζουν και ειδικά φέτος η κατάσταση είναι πιο ιδιαίτερη από ποτέ. Με το lockdown να έχει δημιουργήσει ακόμη πιο δυσμενείς συνθήκες για την τόνωση της αγοράς που τόσο πολύ αναμένουν οι επιχειρήσεις παντός είδους, είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε σε έξυπνες λύσεις για την ενίσχυση της επιχείρησής μας.

Από τα μέτρα ασφαλείας, την παραγωγή νέων κωδικών και φυσικά υιοθετώντας γιορτινή διάθεση, τα αρτοποιεία μπορούν να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να ενισχύσετε την επιχείρησή σας αυτή την περίοδο για να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο ακόμη και υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Προγραμματισμός

Αν και δεν είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι της προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα, ο σωστός προγραμματισμός είναι η βάση για μια επιτυχημένη περίοδο εορτών. Είναι σημαντικό να έχετε και “προσωπική” επαφή με τους πελάτες σας και να γνωρίζετε τις προτιμήσεις τους. Σε αυτό θα σας βοηθούσε σημαντικά η χρήση των social media όπου μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα polls και ερωτηματολόγια ώστε να προσκαλέσετε το κοινό σας να είναι πιο ενεργό στην ίδια σας την παραγωγή. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε με ελκυστικά εικαστικά και φωτογραφίες, να διεξάγετε δημοσκόπηση στις ιστορίες του Instagram σχετικά με τα αγαπημένα τους χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Οι πελάτες σας θα κληθούν να απαντήσουν αν προτιμούν κουραμπιέδες ή μελομακάρονα περισσότερο, βασιλόπιτα με σοκολάτα ή χωρίς, μελομακάρονα με επικάλυψη ή όχι κ.ο.κ. Έτσι θα έχετε μια πρώτη εικόνα του παλμού της αγοράς, η οποία θα είναι και αρκετά αξιόπιστη. Kάποιες φορές είναι τόσο απλό, όσο ένα “κλικ” στο Instagram. Αυτό θα σας βοηθήσει τόσο στο να έχετε πιο στοχευμένη βαρύτητα όσον αφορά στα εποχιακά προϊόντα σας αλλά και να βρίσκεστε σε συνεννόηση με τους προμηθευτές σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα.

Έλεγχος του εξοπλισμού

Ο έλεγχος του εξοπλισμού σας είναι πολύ σημαντικός πριν από μια γιορτινή περίοδο. Ελέγξτε διεξοδικά τα μηχανήματα της επιχείρησης, τα ψυγεία και όλα τα τεχνικά μέσα που χρειάζεστε και βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν όλα στην εντέλεια, ακόμη και τα μηχανάκια των διανομέων.

Εποχιακά προϊόντα

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της προβολής μιας επιχείρησης και την εικόνα να διαδραματίζει ένα σπουδαίο ρόλο είναι σημαντικό να τροφοδοτείτε την επιχείρησή σας με νέα, χριστουγεννιάτικα προϊόντα. Εκτός από τα παραδοσιακά προϊόντα εποχής που είναι σταθερή και διαχρονική αξία, πειραματιστείτε με νέες τάσεις και ιδέες ώστε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του καταναλωτή. Οι χρήστες των social media είναι πλέον ενεργά ενημερωμένοι για όλες τις τάσεις στο εξωτερικό και θα εκτιμήσουν μια επιχείρηση η οποία υιοθετεί το κλίμα εξέλιξης και βελτίωσης. Από μπισκότα σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια, μέχρι παραλλαγές των κλασικών χριστουγεννιάτικων δημιουργιών και ,γιατί όχι, μια νέα δική σας έμπνευση, όπως ένα ψωμί σε χριστουγεννιάτικα σχέδια, δίνουν περισσότερους λόγους στον καταναλωτή να μας προτιμήσει. Μέσα στα τελευταία trends είναι τα cupcakes με χριστουγεννιάτικα decorations ή σε σχήμα στεφανιού,

μπισκότα με επικάλυψη ζάχαρης και σχέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή gingerbread cookies

και κεκάκια σε σχήμα δέντρου με γλυφιτζούρια.

Μη ξεχάσετε να μεταδώσετε τη χριστουγεννιάτικη διάθεση τόσο στο κατάστημά σας όσο και στο προσωπικό σας. Εκτός από τους στολισμούς, μπορείτε επίσης να δώσετε χαρούμενη νότα και με τις στολές του προσωπικού σας.