29/11/2023

Εορταστική διακόσμηση. Πώς να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας αυτές τις γιορτές

Loulis Mills_Εορταστική διακόσμηση. Πώς να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας αυτές τις γιορτές

Η εξ’ ορισμού εποχή του στολισμού έχει ξεκινήσει, και οι δρόμοι, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις, μας έχουν ήδη εντυπωσιάσει με την ιδιαίτερη εορταστική τους διάθεση. Με τα Χριστούγεννα να αποτελούν σήμα κατατεθέν των δώρων και των γιορτών, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αναδείξετε εορταστικά το κατάστημά σας, με τη μοναδική του διακόσμηση.

Η βιτρίνα είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο έρχονται σε επαφή οι πελάτες σας και αυτομάτως η πρώτη εντύπωση που δημιουργούν για το κατάστημα σας, προκύπτει από αυτή. Ο παραδοσιακός χριστουγεννιάτικος τρόπος διακόσμησης είναι διαχρονικά αγαπημένος, οπότε μπορείτε να βασιστείτε σε αυτόν, προσθέτοντας δικά σας επιπλέον ιδιαίτερα στοιχεία.

Κρεμαστά μεγάλα και λαμπερά στολίδια που ξεκινούν από την οροφή της βιτρίνας, προσδίδουν όγκο και ύψος, ενώ παράλληλα μπορείτε να ενισχύσετε ακόμη τον φωτισμό με LED φωτιστικά και φώτα από τα στολίδια, που θα δημιουργήσουν μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Επιλέξτε να τοποθετήσετε καλάθια δώρων με συσκευασμένα γλυκά για να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των περαστικών. Με απλά υλικά όπως ξύλο και σκοινί έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε τις δικές σας χειροποίητες κατασκευές, χαρίζοντας έτσι μια ρετρό ατμόσφαιρα. Κάντε τη βιτρίνα σας ακόμη πιο ζωντανή με κινούμενα στοιχεία όπως γυριστές ρόδες ή μικρούς μηχανισμούς που κινούν στολίδια που θα προσελκύσουν τα παιδικά βλέμματα και όχι μόνο.

Εντυπωσιακά γλυκίσματα, που έχουμε συνδυάσει με τις γιορτές, όπως είναι τα ginger bread cookies, το panettone, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της βιτρίνας, ώστε να προσελκύουν τα βλέμματα των πελατών ακόμη και με ένα γρήγορο πέρασμα. Μικρές οπτικές λεπτομέρειες μέσα στο κατάστημα, όπως μικρά πήλινα σπιτάκια, Άγιοι Βασίληδες και χιονισμένα μικρά δέντρα θα προκαλέσουν θετικά το μάτι των πελατών σας.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που θα εγείρει τις εορταστικές εντυπώσεις στο κατάστημά σας, αποτελεί η συσκευασία. Η εκτύπωση χριστουγεννιάτικων στοιχείων, τόσο σε κουτιά, όσο και σε χαρτιά περιτυλίγματος καθώς και η χρήση κορδέλας με χριστουγεννιάτικα patterns, ακόμη και διακριτικά στολίδια, χαρίζουν την αίσθηση της γιορτινής πολυτέλειας, ξεχωρίζοντας την επιχείρησή σας εύκολα από τον ανταγωνισμό. Μ’ αυτό τον τρόπο, αναδεικνύονται επίσης η προσοχή στη λεπτομέρεια, ο ενθουσιασμός του ξετυλίγματος και η αξέχαστη εντύπωση που θα αφήσει η εμπειρία του καλού packaging στους πελάτες σας. 

Κάθε χρόνο, οι γιορτές αποτελούν την ιδανική ευκαιρία να αναδείξετε το ύφος του καταστήματος σας, και να αποκτήσετε ακόμη και νέους πελάτες. Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική, γι’ αυτό συνδυάστε παραδοσιακά στοιχεία με δικές σας δημιουργίες, χαρίζοντας μια εντυπωσιακή και ζεστή ατμόσφαιρα.