24/07/2023

Γλυκές και αλμυρές απολαύσεις, ή αλλιώς τάρτες, και πως να προσφέρετε στους πελάτες σας τις πιο ξεχωριστές.

Loulis Mills_Γλυκές και αλμυρές απολαύσεις, ή αλλιώς τάρτες, και πως να προσφέρετε στους πελάτες σας τις πιο ξεχωριστές.

Ένα γλυκό εργαλείο στα χέρια των αρτοποιών και των ζαχαροπλαστών αποτελούν οι τάρτες με τις ποικίλες γεμίσεις τους, τους πολλαπλούς γευστικούς συνδυασμούς και τον ενθουσιασμό που προκαλούν στους γευστικούς κάλυκες όσων τις δοκιμάζουν. Ένα παραδοσιακό τυπικά έδεσμα, το οποίο όμως με τα κατάλληλα υλικά, μπορεί να προσελκύσει ακόμη και τα νεανικότερα κοινά.

Με γαλλική προέλευση από τη λέξη tarte που σήμαινε τάρτα ή πίτα, κατά την περίοδο του μεσαίωνα αποτέλεσε έδεσμα που απευθυνόταν αποκλειστικά σε ευγενείς και υψηλές κοινωνικές τάξεις. Ενώ αρχικά υπερίσχυαν οι αλμυρές γεμίσεις με προϊόντα ακόμη και κρεατικά, πολύ αργότερα αντικαταστάθηκαν από πιο γλυκές γεμίσεις με κρέμες ή φρούτα που χρησιμοποιούνταν τότε περισσότερο για να εντυπωσιάζουν οπτικά με τα χρώματα τους, παρά για τη γεύση τους.

Σήμερα, οι τάρτες μπορούν να καταναλωθούν είτε ως brunch, είτε σαν all day snack συνδυαστικά με την παραλία, αλλά και ως δεκατιανό μαζί με ρόφημα ή καφέ. Η τεχνική ομάδα της Μύλοι Λούλη, προτείνει να συμπεριλάβετε στο μενού της επιχείρησης σας, σίγουρα έναν από τους κλασικούς τύπους τάρτας, αυτόν με την γέμιση φρούτων. Οι δροσερές γεύσεις από τα φρέσκα φρούτα συναντούν την τραγανή βάση της τάρτας, δημιουργώντας αρμόνικές ενώσεις γεύσεων και προσφέροντας στους πελάτες σας απεριόριστες γευστικές επιλογές. Το ντίνκελ ολικής άλεσης αποτελεί ένα μείγμα ιδανικό για την παραγωγή τέτοιων αρτοσκευασμάτων, ενώ έχει υψηλότερη διατροφική αξία σε σχέση με το κοινό αλεύρι ολικής.

Τηρώντας τις παραδοσιακές γεύσεις, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί η γαλλική τάρτα με κρέμα, αντιπροσωπεύοντας την κομψότητα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Πρόκειται για ένα αρτοσκεύασμα που συνδυάζει τεχνοτροπίες και ακρίβεια γεύσεων, ενώ το τελικό προϊόν είναι πάντα εντυπωσιακό. Για την παρασκευή όσο το δυνατόν πιο γνήσιας γαλλικής τάρτας, οι Μύλοι Λούλη σας προτείνουν να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ζαχαροπλαστικής από μαλακό σιτάρι, το οποίο είναι ιδανικό για τη δημιουργία αντίστοιχων εδεσμάτων όπως cookies, καρυδόπιτα, λουκουμάδες και πολλά ακόμη.

Γνωστή με το όνομα τάρτα φτωχού, λόγω της απλότητας και των ελάχιστων υλικών που περιέχει, το συγκεκριμένο γλύκισμα είναι ένα παράδειγμα πως με λίγα υλικά και απλές διαδικασίες μπορείτε να παρέχετε στους πελάτες σας, τις πιο απολαυστικές γεύσεις. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης και ενώ βλέπετε τη ζύμη να φουσκώνει ομοιόμορφα, πασπαλίστε την περιοχή με ζάχαρη και αργότερα μαργαρίνη, ενώ σειρά έχουν τα καθιερωμένα κεράσια. Το μείγμα που θα χρησιμοποιήσετε είναι το Moul-Bie, ένα άλευρο πολυτελείας με ζάχαρη και βούτυρο σε σκόνη, εύκολο στη χρήση και ιδανικό για τον επαγγελματία που θέλει να εξοικονομήσει χρόνο και κόστος. Με το ίδιο μείγμα, μπορείτε να παρασκευάσετε και επιπλέον αρτοσκευάσματα όπως ψωμάκια μπριός, κρουασάν, πίτσα, μπαγκέτα και άλλα ακόμη.

Αυτές αποτελούν μόνο μερικές από τις ιδέες από τις οποίες μπορείτε να εμπνευστείτε και να ενσωματώσετε στο μενού της επιχείρησης σας. Μην διστάσετε να πειραματιστείτε με υλικά και συνδυασμούς αυτών, ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας, ενώ κρατάτε τους πελάτες σας παραπάνω από ικανοποιημένους. 

Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!