09/11/2021

Η σωστή προετοιμασία για τη γιορτινή περίοδο

Loulis Mills_Η σωστή προετοιμασία για τη γιορτινή περίοδο

Η σωστή προετοιμασία για τη γιορτινή περίοδο

Κάθε γιορτινή περίοδος για τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι πολύ απαιτητική και η σωστή οργάνωση είναι άκρως απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που φυσικά μπορούν να κοστίσουν τόσο στις πωλήσεις όσο και στο άσχημο κλίμα στους εργαζόμενους. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για μια επιτυχημένη προετοιμασία ώστε το κλίμα να παραμείνει πραγματικά γιορτινό!

 


Κατάλληλη και έγκαιρη οργάνωση

Το πρώτο βήμα και το πιο σημαντικό είναι να αποφασίσετε ποια θα είναι τα προϊόντα που θα διαθέσετε στους πελάτες σας γι αυτή την περίοδο. Σίγουρα κάποια από τα υπάρχοντα αλλά και προσθήκες με γιορτινά εδέσματα. Αμέσως μετά θα πρέπει να κάνετε μια «πρόβλεψη» πωλήσεων πιθανώς με βάση τις πωλήσεις από τις προηγούμενες χρονιές. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν ώστε να έχετε παραγγείλει εγκαίρως όλες τις πρώτες ύλες που θα χρειαστείτε για την προετοιμασία των προϊόντων σας και να μην «ξεμείνετε» από κάποιο υλικό σε μια περίοδο που πιθανώς θα είναι δύσκολο για κάποιον προμηθευτή να σας εξυπηρετήσει άμεσα.

Εξίσου σημαντικό για την προετοιμασία σας είναι να επιβεβαιώσετε ότι το προσωπικό σας επαρκεί και να φτιάξετε αντίστοιχα το πλάνο βαρδιών αλλά και να διαχωρίσετε τις εργασίες ώστε να είναι ξεκάθαρο στον καθένα το ακριβές αντικείμενο της εργασίας του.

 


«Γιορτινά» προϊόντα

Σίγουρα τα παραδοσιακά προϊόντα της γιορτινής περιόδου είναι απαραίτητα και πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κατάστημα γιατί οι καταναλωτές τα «τιμούν» κάθε χρόνο αλλά μην παραλείψετε να τους εκπλήξετε! Οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο «περίεργοι», τους αρέσει να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα, οπότε πάρτε χρόνο και κάντε τις κατάλληλες δοκιμές ώστε να τους προσφέρετε πραγματικά κάτι ξεχωριστό. Σημαντικός παράγοντας εδώ είναι η ποιότητα που είναι καλό να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο καθώς οι καταναλωτές αυτή την περίοδο ψάχνουν κάτι ποιοτικό τόσο για αυτούς αλλά και για δώρα που θέλουν να κάνουν στους αγαπημένους τους και είναι ανοιχτοί και σε υψηλότερες τιμές αν είναι σίγουροι ότι θα αξίζει. Μην αμελήσετε επίσης το θέμα της «γιορτινής» συσκευασίας που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο τους καταναλωτές.

 


Διακοσμήστε γιορτινά

Μια στολισμένη βιτρίνα την περίοδο των εορτών κρίνεται απαραίτητη για να προσελκύσει τους πελάτες και να τους βάλει στο γιορτινό κλίμα. Φυσικά μην μείνετε στη βιτρίνα, στολίστε όλο το κατάστημά σας, στολίστε τα γλυκά σας και φροντίστε και οι εργαζόμενοι του καταστήματος να είναι εξίσου «γιορτινοί» και σε εμφάνιση και σε διάθεση!

 


Αξιοποιήστε τα social media και το website σας

Οι γιορτές είναι η ιδανική περίοδος για «στολίσετε» και την διαδικτυακή σας εικόνα. Χρησιμοποιήστε covers και posts με γιορτινά εικαστικά για να επικοινωνήστε τα προϊόντα νέα και υπάρχοντα, αλλά και τυχόν προσφορές ή άλλες δράσεις σας. Χρησιμοποιήστε επίσης κάποιες χορηγούμενες αναρτήσεις ώστε να σας δει περισσότερος κόσμος και να αυξήσετε το brand awareness σας.

 


Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!