28/03/2023

Ηλεκτρονική παρουσία και ελληνικά αρτοποιεία. Πώς το στήσιμο του δικού σας e-shop μπορεί να ωφελήσει την επιχείρηση σας

Loulis Mills_Ηλεκτρονική παρουσία και ελληνικά αρτοποιεία. Πώς το στήσιμο του δικού σας e-shop μπορεί να ωφελήσει την επιχείρηση σας

Με τον ρυθμό που αυξάνονται οι διαδικτυακές αγορές και την άνοδο που σημειώνουν οι επιχειρήσεις στις πωλήσεις τους, μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου τα τελευταία χρόνια, ήρθε η στιγμή και για τον κλάδο της ελληνικής αρτοποιίας να ενταχθεί στην πρακτική του e-shop. H ανάγκη για προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές και προτιμήσεις των καταναλωτών, είναι άμεση και καλεί τους ιδιοκτήτες αρτοποιείων και φούρνων να χτίσουν τη δική τους ηλεκτρονική παρουσία.

Εκ πρώτης όψεως, ο κύριος λόγος που οι περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν τη δημιουργία ενός δικού τους e-shop, είναι η αυξημένη απήχηση. Έχοντας στη διάθεση της, μια επιχείρηση αρτοποιίας, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, απευθείας προσεγγίζει πελάτες και εκτός των κοντινών περιοχών της, με αποτέλεσμα να βοηθάει στην επέκταση της πελατειακής της βάσης και στην αύξηση των πωλήσεων.

Κοντά σε αυτή τη λογική, βρίσκεται και το επιχείρημα της ευκολίας του χρήστη. Με την ύπαρξη του δικού σας e-shop, παρέχετε το πλεονέκτημα στους πελάτες σας, να μπορούν να παραγγείλουν τα προϊόντα αρτοποιίας που επιθυμούν, από την άνεση του χώρου τους, είτε από το σπίτι είτε από το γραφείο, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν το φυσικό σας κατάστημα. Η διαδικασία αυτή είναι επικερδής αφ’ ενός για τους πελάτες σας, γιατί τους κερδίζει χρόνο και αφ’ ετέρου για εσάς, καθώς απαιτεί λιγότερες customer service υπηρεσίες.

Ακόμη ένας λόγος που τα ηλεκτρονικά καταστήματα κερδίζουν έδαφος όλο και πιο συχνά, είναι η 24/7 διαθεσιμότητα τους. Στην περίπτωση αυτή, οι παραγγελίες μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα, ακόμη και τις ώρες που το φυσικό κατάστημα είναι κλειστό. Πρόκειται για έναν τρόπο αύξησης των εσόδων του καταστήματος  και της ικανοποίησης των πελατών.

Με το λανσάρισμα του δικού σας e-shop, θα δείτε ότι υπάρχει δυνατότητα για έκθεση των προϊόντων σας με αναλυτικές περιγραφές των χαρακτηριστικών τους, γεγονός το οποίο αποτελεί εξυπηρετική λύση, για τους καταναλωτές και πελάτες σας, καθώς μπορούν να αποφασίσουν εύκολα σχετικά με τις αγορές τους.

Καθώς αναφερόμαστε σε ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε οι λειτουργίες του αναμένεται να είναι αρκετά βελτιωμένες, ώστε να μπορεί ο χρήστης να εξυπηρετηθεί εύκολα και γρήγορα. Η χρήση του e-shop μπορεί να βοηθήσει στην απλοποίηση των λειτουργιών του αρτοποιείου, με μια από αυτές να είναι η αυτοματοποίηση στις διαδικασίες των παραγγελιών και των πληρωμών. Σαν πρακτική είναι σημαντική, γιατί εξασφαλίζει την μείωση των σφαλμάτων, την εξοικονόμηση χρόνου και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα.

Επομένως, η απόφαση της δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που να συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες του αρτοποιείου σας, μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας και πωλήσεων, για το κατάστημα σας.

Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!