17/04/2024

Κρουασάν, κλασικά υψηλά στις προτιμήσεις των πελατών σας

Loulis Mills_Κρουασάν, κλασικά υψηλά στις προτιμήσεις των πελατών σας

Η αρτοποιία και η ζαχαροπλαστική είναι από τους κλάδους που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις κλασικές γεύσεις, όπως αυτή του κρουασάν το οποίο έχει κερδίσει τις προτιμήσεις των πελατών παγκοσμίως, και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στα μενού των επιχειρήσεων. Και ενώ πρόκειται για ένα κλασικό προϊόν, κάθε φορά οι παραλλαγές του είναι πολλές και πεντανόστιμες.

Στη Μύλοι Λούλη για τη διαδικασία δημιουργίας κρουασάν βουτύρου απαιτούνται υλικά υψηλής ποιότητας και αφοσίωση. Ένα από αυτά είναι το αλεύρι Super K, το οποίο είναι ιδανικό για τη σωστή συνοχή στη ζύμη, και για τη λεπτή και βουτυρένια υφή των κρουασάν. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η ποιότητα στα υλικά που επιλέγετε, αναδεικνύουν τα αρτοσκευάσματα σας και τη μοναδικότητα τους, προσφέροντας στους πελάτες σας τις αντίστοιχες γευστικές εμπειρίες.  

Το trend των δύο τελευταίων χρόνων, το croissant tiger, έχει επιμείνει, αποκτώντας μεγάλη απήχηση. Για την παρασκευή του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gruau Rouge T45, ένα άλευρο χωρίς ένζυμα και βελτιωτικά, με πολύ καλή αντοχή στην επεξεργασία, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κατεψυγμένες ζύμες. Πέρα από ιδανική επιλογή για croissant tiger, είναι εξίσου ιδανικό για την παραγωγή προϊόντων όπως brioche, bans, σφολιάτες και κριτσίνια. 

Με το ίδιο μείγμα, έχετε τη δυνατότητα δημιουργίας πρωινών κρουασάν, τις λεγόμενες φωλιές. Ένας συνδυασμός των υφών του κλασικού κρουασάν με μια πλούσια και κάθε φορά διαφορετική γέμιση που αναβλύζει από το εσωτερικό του, δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιων αρωμάτων και εκρηκτικών γεύσεων.

Αρτοσκεύασμα επίσης υψηλής προτίμησης, το Δανέζικο κρουασάν δεν θα μπορούσε να λείπει. Γνωστό για τις ποικίλες γεμίσεις και τις σωστές ισορροπίες του μεταξύ γεύσεων, υφών και αισθητικής, καθίσταται διαχρονικά αγαπημένο. Για επιτυχημένα Δανέζικα κρουασάν, η τεχνική ομάδα της Μύλοι Λούλη, προτείνει το Αλεύρι για κρουασάν. Ένα αλεύρι που παρέχει σταθερότητα και ποιότητα στα τελικά προϊόντα, με καλή κυψέλωση και όγκο, ιδανικό και για παραγωγή κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων. Χρησιμοποιείται επιπλέον επιτυχώς σε μια γκάμα προϊόντων όπως τα γαλλικά κρουασάν, τα δανέζικα, τα brioche, τα ντόνατς, το panettone και πολλά ακόμη.

Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!