28/12/2022

Οι Μύλοι Λούλη τιμούν την Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας με τα καλύτερα άλευρα για την πιο νόστιμη ιταλική πίτσα, που θα ενθουσιάσει τους πελάτες σας.

Loulis Mills_Οι Μύλοι Λούλη τιμούν την Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας με τα καλύτερα άλευρα για την πιο νόστιμη ιταλική πίτσα, που θα ενθουσιάσει τους πελάτες σας.

Η ιταλική κουζίνα, διακεκριμένη για τις μοναδικές συνταγές της ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ. και έχοντας επηρεαστεί από την Αρχαία Ρώμη, την Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο, αποτελεί σήμερα ίσως τη δημοφιλέστερη κουζίνα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με κύρια χαρακτηριστικά της την απλότητα, οι σεφ της βασίζονται στην ποιότητα των υλικών και αποφεύγουν τις πολυπλοκότητες. Όπως πιστεύεται από τους Ιταλούς, η γνησιότητα των ιταλικών συνταγών δεν ανταποκρίνεται επαρκώς σε εδάφη εκτός της Ιταλίας, εξαιτίας της δυσκολίας να βρεθούν ντόπια τα προϊόντα της Μεσογειακής διατροφής.

Ωστόσο, προκειμένου να διαφυλαχθεί η παράδοση της κλασικής ιταλικής συνταγής για Pizza, θεσπίστηκε από Ιταλούς επαγγελματίες σεφ, η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας η οποία γιορτάζεται πλέον κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου. Η ημερομηνία προκύπτει λόγω της θρησκευτικής σύνδεσης της ημέρας με την γιορτή του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των αλλαντοποιών και κρεοπωλών.

Στη «Μύλοι Λούλη» τιμάμε τη σημερινή ημέρα, με τα πιο εξέχοντα άλευρα για pizza αλλά και συνταγές που θα εμπνεύσουν εσάς και θα ενθουσιάσουν τους πελάτες σας. Ξεκινώντας από την νέα σειρά αλεύρων, σας εγγυόμαστε υψηλές επιδόσεις και ποιοτικά αποτελέσματα. Με ενδελεχή έρευνα και συνεργασίες με παραπάνω από 25 εξειδικευμένους συνεργάτες, η «Μύλοι Λούλη» μας συστήνει τα τρία νέα άλευρα της, ιδανικά για την αυθεντική ιταλική ζύμη πίτσας, το TIPO OO Classico, το TIPO 01 Rustico Πετρόμυλου και το Pizza Spolvero.

Όταν μιλάμε για το TIPO OO Classico, τότε αναφερόμαστε σε σταθερή παραγωγική διαδικασία, εξοικονόμηση κόστους και ευκολία χρήσης. Η ζύμη -αποτέλεσμα μαλακού σιταριού πολυτελείας - που προκύπτει από το μείγμα είναι ελαστική και ανθεκτική, ενώ εξειδικεύεται σε παρασκευές που απαιτούν χρήση προζυμιού. Επιπλέον, προορίζεται για παραγωγή ζύμης που θα ψηθεί τόσο σε ξυλόφουρνο όσο και σε συμβατικό φούρνο.

Με το TIPO 00 Classico θα φτιάξουμε πίτσα με πεπερόνι, και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή είναι 2000γρ αλεύρι TIPO OO Classico, 40 γρ αλάτι, 7 γρ. μαγιά, 1300 γρ. νερό και 40 γρ. ελαιόλαδο.

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε σάλτσα τομάτας, πεπερόνι, φρέσκια μοτσαρέλα και τοματίνια. Ξεκινώντας με την εκτέλεση, τοποθετούμε στον κάδο του ζυμωτηρίου το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 1-2’ στην αργή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30’ κάνοντας αυτόλυση και μετά από 30’ προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι ενώ ζυμώνουμε στο ζυμωτήριο για 6-8’ στην αρχή ταχύτητα.

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45-60’ και την κόβουμε σε τεμάχια των 270-300 γρ. το καθένα. Πλάθουμε τα ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένα στους 2- 4°C για 12-72 ώρες.  Για το άνοιγμα της ζύμης χρησιμοποιούμε το αλεύρι Spolvero και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα πίτσας. Γεμίζουμε με τα προτεινόμενα υλικά και ψήνουμε στους 300-350°C για 3-5’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Συνεχίζουμε με ακόμη ένα αλεύρι πολυτελείας, το TIPO 01 Rustico πετρόμυλου της ιδιαίτερης γεύσης και της εύκολης χρήσης. Το συγκεκριμένο έχει πολύ καλή απορρόφηση στο νερό, με αργή ωρίμανση που μπορεί να φτάσει έως και 120 ώρες.

 Με το συγκεκριμένο μείγμα θα φτιάξουμε πίτσα Rustico  με πέστο μοτσαρέλα και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε εδώ είναι 2000 γρ. TIPO 01 πετρόμυλου, 40 γρ. αλάτι, 7 γρ. μαγιά, 1300γρ. νερό και 40 γρ. ελαιόλαδο.

Για τη γέμιση χρησιμοποιούμε σάλτσα τομάτας, μοτσαρέλα φρέσκια, προσούτο και πέστο βασιλικού. Για την εκτέλεση, στον κάδο του ζυμωτηρίου τοποθετούμε το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 1-2’ στην αργή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30’ κάνοντας αυτόλυση.

Μετά από 30’ προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και ζυμώνουμε στο ζυμωτήριο για 6-8’ στην αρχή ταχύτητα. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 45-60’ και την κόβουμε σε τεμάχια των 270-300 γρ. το καθένα, πλάθοντας τα ζυμάρια σε στρογγυλό σχήμα. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο σκεπασμένα στους 2-4°C για 12-72 ώρες. Για το άνοιγμα της ζύμης χρησιμοποιούμε το αλεύρι Spolvero που θα αναλύσουμε παρακάτω, και πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα πίτσας. Γεμίζουμε με τα προτεινόμενα υλικά και ψήνουμε στους 300-350°C για 3-5’ μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Καλά αποτελέσματα.

Τέλος, ήρθε η ώρα να αναφερθούμε και στην Pizza Spolvero με το ψιλοαλεσμένο αλεύρι από σκληρά σιτάρια. Και σε αυτή την περίπτωση, ο επαγγελματίας επωφελείται από την εύκολη χρήση του μείγματος και την ειδική σύνθεση που βοηθάει τόσο στο άνοιγμα, όσο και στο ψήσιμο της πίτσας. Παράλληλα, αυτό το είδος αλεύρου είναι το ιδανικό για το σκόνισμα του πάγκου εργασίας και δίνει πολύ καλή εμφάνιση και γεύση στο τελικό προϊόν.

Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!