24/11/2020

Πώς να επωφεληθείτε στο έπακρο από τη συνεργασία σας με ένα food delivery app

Loulis Mills_Πώς να επωφεληθείτε στο έπακρο από τη συνεργασία σας με ένα food delivery app

Με την τάση της εποχής να δηλώνει την αναγκαιότητα για εξέλιξη, οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τις πιο επιτυχημένες πρακτικές που παροτρύνουν τον καταναλωτή να προβεί σε αγορά από εκείνους. Ειδικά φέτος, με την πανδημία να έχει δημιουργήσει την ανάγκη για τήρηση αποστάσεων και με το μεγαλύτερο μέρος της εστίασης να είναι αναγκαστικά σε παύση, οι τρόποι για να βρεθούμε κοντά στον καταναλωτή, στρέφονται στη χρήση των ψηφιακών μέσων.

Σε μια εποχή που πλέον μέχρι και οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιούν το delivery για την αποστολή των προϊόντων τους, το σίγουρο είναι ένα: οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να παραμείνουν “παρούσες” θα πρέπει να υιοθετήσουν σύγχρονες πρακτικές προώθησης των προϊόντων τους. Μια από αυτές, είναι και η συνεργασία με πλατφόρμα on line παραγγελιών και παράδοσης κατ᾽οίκον.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραγγέλνουν καθημερινά τον καφέ τους χρησιμοποιώντας δημοφιλή apps on line παραγγελιών. Αυτή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία και για τα αρτοποιεία να δουν την επιχείρησή τους να ανθίζει ακόμη και εν μέσω πανδημίας. Αποτελεί μια από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις, όχι μόνο για την αύξηση των πωλήσεών μας αλλά και για τη δημιουργία returning customers, δηλαδή πιστούς πελάτες που θα παραγγέλνουν από εμάς καθημερινά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συνεργαστεί μια επιχείρηση με κάποιο delivery app. Οι περιστάσεις (όπως μια πανδημία), ο καιρός (πολλή ζέστη ή κρύο) μπορούν να εκτοξεύσουν τις διαδικτυακές παραγγελίες, ενώ σύμφωνα με μετρήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι καταναλωτές επιλέγουν να παραγγέλνουν μέσω food delivery apps, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας, είναι ένας από τους τρόπους που επιλέγουν οι επιχειρηματίες για να αντισταθμίσουν τη ζημία που έχει επιφέρει το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Επιπλέον, με τις εφαρμογές αυτές να δίνουν την επιλογή στον πελάτη να παραδοθεί η παραγγελία χωρίς καμία επαφή, παροτρύνονται ακόμη περισσότεροι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν αυτό τον τρόπο κατανάλωσης αγαθών.

Δημιουργήστε ένα ξεκάθαρο κατάλογο των προϊόντων σας

Είναι πολύ σημαντικό για μια επιχείρηση να έχει ένα συγκεκριμένο κατάλογο - μενού προϊόντων. Αυτό δεν βοηθά μόνο την ίδια, για καλύτερο προγραμματισμό και χρήση του χρόνου και των πρώτων υλών αλλά δίνει επίσης ξεκάθαρη εικόνα στον καταναλωτή. Αξιοποιήστε πλήρως όλες τις επιλογές κατηγοριών μενού που αντιστοιχούν στο κατάστημά σας για τη συνεργασία σας με το food delivery app της επιλογής σας. Είναι σημαντικό να έχετε δομημένες και ξεκάθαρες κατηγορίες προϊόντων και να μην επαναλαμβάνονται είδη και κωδικοί σε διπλές κατηγορίες.

Χάριν ευκολίας θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε συγκεκριμένα είδη προϊόντων μέσω του app και να εστιάσετε σε εκείνα που χρειάζονται λιγότερο χρόνο προετοιμασίας.

Ειδικές προσφορές για delivery

Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που έχουν ειδικές προσφορές για παράδοση κατ᾽οίκον. Βλέπουμε πολύ συχνά ειδικές εκπτώσεις σε αρτοποιεία και καταστήματα εστίασης για τις παραγγελίες online, όπως για παράδειγμα μαζί με κάθε καφέ δώρο ένα προϊόν σφολιάτας ή επιπλέον έκπτωση στο δεύτερο καφέ. Σκεφτείτε έξυπνα όσον αφορά στις προσφορές σας και δώστε στον καταναλωτή επιπλέον λόγους για να σας επιλέξει.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ σημαντική για την επικοινωνία του νέου συνεργάτη σας στο κοινό σας. Οι περισσότερες εφαρμογές τέτοιου είδους, παρέχουν διάφορα υλικά (badges) τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα social media σας και την ιστοσελίδα σας για να γνωστοποιήσετε τη συνεργασία σας. Δείξτε στους ακόλουθούς σας ότι συμβαδίζετε με την τεχνολογία και τα νέα τεχνολογικά μέσα. Επικοινωνήστε τους με δημοσιεύσεις ότι μπορούν να σας “βρουν” και μέσω εφαρμογών, παροτρύνετέ τους να τη χρησιμοποιήσουν.

Ένα βήμα τη φορά, όσο μικρό και αν είναι, είναι σημαντικό για να δείτε μέρα με την ημέρα την επιχείρησή σας να μεταμορφώνεται.