19/01/2024

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για την Καθαρά Δευτέρα, με πεντανόστιμη λαγάνα

Loulis Mills_Σε ρυθμούς προετοιμασίας για την Καθαρά Δευτέρα, με πεντανόστιμη λαγάνα

Όσο οδεύουμε προς την άνοιξη, εμφανίζονται στο προσκήνιο σιγά σιγά ελληνικές γιορτές και παραδόσεις, με την Καθαρά Δευτέρα κατά την διάρκεια της Σαρακοστής να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλo. Ανάμεσα στις πολλές γευστικές επιλογές που συνοδεύει αυτή την ημέρα, η λαγάνα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας μας. Χαρακτηριστικά όπως η τραγανή υφή, το ζεστό άρωμα και η πλούσια γεύση, αποδεικνύουν ότι η προετοιμασία μέχρι το Πάσχα ξεκινά με τις πιο νόστιμες παραδόσεις.

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία, οι πρώτες αναφορές της λαγάνας εντοπίζονται στην Αρχαία Ελλάδα με τη χρήση της να επικεντρώνεται σε θρησκευτικές και εορταστικές τελετουργίες, έχοντας μάλιστα ρόλο συμβόλου κάθαρσης και ανανέωσης. Μέσα στο χρόνο, η παράδοση της λαγάνας άρχισε να επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές άλλων πολιτισμών, με σχεδόν την ίδια θέση στα εορταστικά τραπέζια, ενώ αργότερα συνδέθηκε και επίσημα με την περίοδο της νηστείας.

Στη Μύλοι Λούλη, θα βρείτε μια ευρεία γκάμα προτεινόμενων συνταγών για παρασκευή λαγάνας που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές προτιμήσεις και το στυλ των καταναλωτών σας. Ξεκινώντας από την απλή λαγάνα με αλεύρι Ζυμωτό και Τύπου 70% Παραδοσιακό, έχετε ένα αυθεντικό και γευστικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα την κάνει ανάρπαστη στο κοινό σας. Για την μερίδα των καταναλωτών σας που επιθυμεί ακόμη πιο παραδοσιακές γεύσεις, οι Μύλοι Λούλη προτείνουν τη χωριάτικη λαγάνα με τα άλευρα Διαλεχτό και Ζυμωτό. Και τα δύο άλευρα προκύπτουν από σκληρά επιλεγμένα σιτάρια, έχουν μεγάλη απορροφητικότητα και διόγκωση και είναι ιδανικά για επιπλέον παραγόμενα προϊόντα, όπως το χωριάτικο ψωμί.

Για πιο εξεζητημένες γευστικές προτάσεις, οι Μύλοι Λούλη προτείνουν λαγάνα πολυτελείας, συνδυάζοντας τα άλευρα Τύπου 55% και 70% Άσσο μαλακό, από μαλακά σιτάρια πολυτελείας. Και τα δύο αυτά άλευρα ωφελούν τον επαγγελματία, καθώς δίνουν μια μεγάλη γκάμα επιπλέον παραγόμενων αρτοσκευασμάτων.

Συνδυάζοντας την υγιεινή συνθήκη της ολικής άλεσης με τη ρουστίκ αισθητική της παραδοσιακής παρασκευής, η λαγάνα ολικής έξτρα rustic έχει το δικό της μεγάλο φανατικό κοινό. Για τη δημιουργία της θα χρειαστείτε Μαύρο Πιτυρούχο και Extra Rustic άλευρα που χαρίζουν μοναδικά αρώματα στο τελικό προϊόν. Ιδανική επιλογή για μεγάλες ποσότητες, γρήγορης παρασκευής και δυνατής γεύσης είναι η λαγάνα ταψιού. Για την παρασκευή της θα χρειαστείτε έναν συνδυασμό από άλευρα Τύπου 70% Άσσος και Super Αμερικής με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε άλλο αρτοσκεύασμα επιθυμείτε. 

Όλες οι παραδόσεις αποτελούν ιδανική ευκαιρία για μια επιχείρησή να αναδείξει την παρουσία της, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της λαγάνας. Δώστε έμφαση λοιπόν σε υψηλές γεύσεις παραδοσιακής απλότητας και ικανοποιήστε και τους πιο απαιτητικούς σας πελάτες. Καλές δημιουργίες!

Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!