22/08/2023

Σύκο, το απολαυστικό φρούτο του Σεπτεμβρίου και πως να το ενσωματώσετε στο μενού του καταστήματος σας

Loulis Mills_Σύκο, το απολαυστικό φρούτο του Σεπτεμβρίου και πως να το ενσωματώσετε στο μενού του καταστήματος σας

Με το καλοκαίρι να συνεχίζει ακόμη να δίνει το παρόν του, ο Σεπτέμβριος με την άφιξη του χαρίζει τις δικές του απολαύσεις. Μια από αυτές είναι και οι καρποί που κάνουν την εμφάνιση τους στις αρχές του φθινοπώρου, όπως τα σύκα. Και ενώ τα αποξηραμένα σύκα μπορούν να καταναλωθούν ολόκληρο το χρόνο, τα φρέσκα έχουν μικρότερη εποχικότητα.

Ως πηγή θρεπτικών συστατικών, το νόστιμο φρούτο περιέχει μια σειρά από φυτικές ίνες όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο, επομένως σε όποια συνταγή και εκτέλεση και αν συμπεριληφθεί, εγγυάται ένα υγιεινό τελικό προϊόν. Η τεχνική ομάδα της Μύλοι Λούλη προτείνει την παρασκευή ψωμιού αργής ωρίμανσης με σύκα και καρύδια. Χρησιμοποιείστε αλεύρι μαύρο πιτυρούχο από μαλακό σιτάρι που είναι κατάλληλο τόσο για χειροποίητη όσο και βιομηχανική παραγωγή, και ενδείκνυται για προσμίξεις και με άλλα άλευρα. Συνήθως προσφέρει πολύ σκούρο χρώμα στην ψίχα και μεγάλη περιεκτικότητα πιτύρων. Το εν λόγω προϊόν μάλιστα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους επαγγελματίες, και για λόγους εξοικονόμησης κόστους εξαιτίας της απορροφητικότητας του και της μεγάλης διατηρησιμότητας που χαρίζει στο ψωμί.

Ο συνδυασμός του σύκου και των καρυδιών θα δημιουργήσει στο ψωμί μια απόλυτα ισορροπημένη γεύση, καθώς η πλούσια αίσθηση των καρυδιών συμπληρώνει τη γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση των σύκων προσφέροντας τον πρωτότυπο και απολαυστικό συνδυασμό. Αυτό το είδος ψωμιού είναι πολυλειτουργικό καθώς μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους. Προτείνετε στους πελάτες σας να το δοκιμάσουν συνοδευτικά με βούτυρο και κάποια μαρμελάδα ως πρωινό, ή πλαισιώνοντας το κύριο γεύμα τους.

Πέρα από νόστιμο, το ψωμί αργής ωρίμανσης με σύκα και καρύδια επίσης είναι και ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Η υψηλή περιεκτικότητα των σύκων σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, καθώς οι ίνες βοηθούν στην ρύθμιση της πέψης και της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Σίγουρα, η αντιοξειδωτική δράση του σύκου συμβάλλει και στην μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων και άλλων παθήσεων.

Εκμεταλλευτείτε τις γεύσεις που φέρνει μαζί του ο Σεπτέμβριος και μετατρέψτε τες σε ξεχωριστές γευστικές προτάσεις για να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας. Με τα σύκα να παρέχουν πολύτιμες φυτικές ίνες και τα καρύδια να εμπλουτίζουν θρεπτικά το ψωμί, αυτή η πρόταση αποτελεί μια υγιεινή επιλογή για ένα καθημερινό διαιτολόγιο.

Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!