29/11/2023

Τα παραδοσιακά των Χριστουγέννων: Μελομακάρονα και κουραμπιέδες που θα κλέψουν την παράσταση

Loulis Mills_Τα παραδοσιακά των Χριστουγέννων: Μελομακάρονα και κουραμπιέδες που θα κλέψουν την παράσταση

Η εποχή που τα αρτοποιεία γεμίζουν με γευστικές επιλογές απόλαυσης και παράδοσης, με επίκεντρο τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, είναι ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι αγαπούν τα Χριστούγεννα. Μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξετε το κατάστημά σας με εντυπωσιακές γεύσεις, από κλασικά εδέσματα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Τα μελομακάρονα με αρχαιοελληνική ετυμολογική προέλευση, πρώτη φορά εμφανίστηκαν με τη λέξη «μακαρία» που σήμαινε το κομμάτι άρτου σε σχήμα σημερινού μελομακάρονου, και για τη γλυκύτητά τους αργότερα προστέθηκε το μέλι. Η παρασκευή του μελομακάρονου ποικίλει ανά περιοχή, συνήθως περιλαμβάνει όμως συστατικά που ενισχύουν το άρωμά τους όπως η κανέλα, το πορτοκάλι ακόμη και τα καρύδια.

Με αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακού σιταριού και Super Αμερικής ενισχυμένο από μαλακά σιτάρια πολυτελείας πετυχαίνετε μοναδικά μελομακάρονα, ενώ τα άλευρα αυτά σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε και άλλα αρτοσκευάσματα όπως cookies, κέικ, γλυκά παξιμάδια, καρυδόπιτα, τσουρέκι, μπαγκέτες κλπ.  

Συνοδευτικά με τα μελομακάρονα έρχονται και οι κουραμπιέδες με την μακρά τους ιστορία. Η προέλευση είναι αρχαία και σχετίζεται με την παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου με επιρροές από την Βυζαντινή κουζίνα. Παραδοσιακά, σχηματίζουν συνήθως μικρούς κύκλους και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν το χρυσαφί τους χρώμα και αργότερα πασπαλίζονται με άχνη ζάχαρη.

Και εδώ θα χρησιμοποιήσετε αλεύρι Ζαχαροπλαστικής από μαλακό σιτάρι που προσφέρει τραγανότητα στο τελικό προϊόν και είναι για όλες τις χρήσεις. Με το αλεύρι αυτό και υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη άχνη, σόδα, κανέλα και ψημένα βουτυρωμένα αμύγδαλα θα έχετε τους πιο γευστικούς και απολαυστικούς κουραμπιέδες.

Επιλέξτε αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές για να προσελκύσετε τους πελάτες που αναζητούν χειροποίητα γλυκίσματα σαν σπιτικά!