18/05/2022

Υγιεινά… από το φούρνο.

Loulis Mills_Υγιεινά… από το φούρνο.

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται ήδη εδώ, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τι θα πρέπει να αλλάξουν στη διατροφή τους ώστε να αποκτήσουν όχι μόνο πιο λεπτό αλλά και πιο υγιές σώμα.

 Τα συχνά και μικρά γεύματα είναι πάντα μια λύση που έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα όταν αυτά αποτελούνται από θρεπτικά αλλά και υγιεινά σνακ φούρνου που προσφέρετε στους πελάτες σας.

 Πώς γίνεται να κάνουμε όμως ένα υγιεινό σνακ, ακόμα πιο υγιεινό;

 


Αλάτι

Αν και η επιστήμη ακόμα δεν μπορεί να συμφωνήσει απόλυτα πάνω σε αυτό το θέμα, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε πως η κατανάλωση του αλατιού θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Το ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα γενικότερα, ως βασικό συστατικό της διατροφής των περισσότερων θα μπορούσε να ανήκει στην κατηγορία των προϊόντων που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η προσφορά παρασκευών με λιγότερο αλάτι είναι μια τάση που έχει κάνει την εμφάνισή της  στη λιανική αγορά όχι όμως και στις προθήκες των φούρνων, απ’ όπου οι περισσότεροι επιλέγουν να προμηθεύονται το φρέσκο ψωμί τους!

Καρποί

Οι καρποί είναι μια ομάδα τροφίμων πλούσια σε διατροφική αξία. Κάθε καρπός περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, καλά λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον δίνουν στο ψωμί μια διαφορετική υφή και στους πελάτες σας μια νέα εμπειρία απόλαυσης.

Άλευρα

Τα άλευρα ολικής αλέσεως όπως τα πιτυρούχα, τα σίκαλης, από καλαμπόκι, κριθάρι ή και βρώμη, προσθέτουν γεύση, υφή και φυτικές ίνες που καθιστούν το ψωμί που παράγεται από αυτά μια πιο υγιεινή επιλογή για όλους. Η επιλογή εξειδικευμένων αλεύρων για την παρασκευή σκευασμάτων όπως πίτες τους δίνει και τη γευστική αλλά και τη διατροφική αξία που τις έκανε να ξεχωρίσουν στις περισσότερες κουλτούρες αλλά και να αντέξουν αναλλοίωτες στο χρόνο.

Τέλος, επιλογές όπως gluten free ή και βιολογικής προέλευσης ενισχύουν πάντα τον υγιεινό χαρακτήρα των αρτοπαρασκευασμάτων χωρίς να στερούν τίποτα από το γευστικό τους προφίλ.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα σημεία που μπορούν να δώσουν έναν πιο υγιεινό χαρακτήρα στα αρτοπαρασκευάσματα, για να εμπνευστείτε, να πειραματιστείτε και να θυμίσετε στους πελάτες σας πως «υγιεινή διατροφή» δεν σημαίνει περιορισμένες επιλογές, αλλά φουρνιστές και εξίσου γευστικές!

 


Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!