01/03/2023

Ζωή χωρίς γλουτένη. Πώς να δημιουργήσετε για τους πελάτες σας νόστιμους και γευστικούς συνδυασμούς με gluten free άλευρα

Loulis Mills_Ζωή χωρίς γλουτένη. Πώς να δημιουργήσετε για τους πελάτες σας νόστιμους και γευστικούς συνδυασμούς με gluten free άλευρα

Όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει από το πελατολόγιο σας, τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερη μερίδα του καταναλωτικού κοινού αρχίζει να στρέφεται σε προϊόντα χωρίς γλουτένη. Είτε για διατροφικούς λόγους, είτε για λόγους υγείας είτε ακόμη και από προσωπική επιλογή πρόκλησης, η στροφή σε αυτό το είδος διατροφής, έχει έρθει για να μείνει και ο κλάδος της αρτοποιίας αποτελεί κομμάτι της.

Για το καταναλωτικό κοινό που ξεκίνησε να ακολουθεί μια gluten free διατροφή ή την ακολουθούσε ήδη χρόνια, πολλές είναι οι διατροφικές συνήθειες που θα χρειαζόταν να αλλάξει ριζικά, ωστόσο η στάση αυτή περιορίζεται λόγω της μεγάλης γκάμας που έχουν τα gluten free άλευρα. Οι Μύλοι Λούλη διαθέτουν αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις το οποίο είναι μάλιστα κατάλληλο για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη. Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα μείγμα από ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας το οποίο στοχεύει σε δημιουργίες χωρίς γλουτένη.

Με το εν λόγω μείγμα, η παρασκευή cupcake και κεικ μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα και παράλληλα να προσφέρει και γκάμα στις γεύσεις όπως βανίλια, σοκολάτα, ακόμη και red velvet ή carrot cake, δίνοντας την αίσθηση του μη περιορισμού των επιλογών.

Εξίσου ιδανικό το συγκεκριμένο αλεύρι, καθώς μπορείτε να παρασκευάσετε άρτια πίτσα ακόμη και ζυμαρικά, χωρίς καμία ιδιαιτερότητα ή διαφορά στη γεύση. Μπορείτε να κινηθείτε και ακόμη παραπέρα με το ίδιο άλευρο για όλες τις χρήσεις, αφού δίνει εξαιρετικές τάρτες κις λορέν ακόμη και εμπανάδας. Πρόκειται για ένα είδος τηγανιτής κρεατόπιτας με λατινοαμερικάνικη προέλευση, η οποία έχει το δικό της φανατικό κοινό και στους gluten free καταναλωτές.

Φυσικά, από τα συγκεκριμένα άλευρα μπορεί να γίνει και παραγωγή του παραδοσιακού ψωμιού και πολλών άλλων ειδών του όπως ψωμί για τοστ ή και σάντουιτς, ενώ με το ίδιο μπορείτε να αποδώσετε και εξαιρετικά κουλούρια.

Γενικά από αυτής της μορφής άλευρα χωρίς γλουτένη μπορείτε να δημιουργήσετε ποικιλία όσον αφορά την επιλογή του πρωινού, παρασκευάζοντας νόστιμα muffins, cinnamon rolls ακόμη και scones.

Η σειρά από άλευρα Μύλοι Λούλη εστιασμένα στη gluten free διατροφή περιλαμβάνει και φαρίνα χωρίς γλουτένη επίσης κατάλληλη για το ποσοστό των πασχόντων με κοιλιοκάκη. Και στη φαρίνα συναντάμε ως βάση το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο και το άμυλο πατάτας, ενώ η ιδανική του χρήση εκτείνεται σε γλυκά προϊόντα κατά βάση. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε μπράουνις χωρίς γλουτένη, ντόνατς ακόμη και μακαρόν χωρίς να σημειώνεται καμία διαφορά γευστικά σε σύγκριση με τα κανονικά άλευρα.

Με τη χρήση της φαρίνας που εξειδικεύεται σε gluten free γλυκίσματα, επιχειρήστε να δημιουργήσετε τάρτες με διαφορετικές κατά καιρούς γεμίσεις, εμείς ενδεικτικά θα προτείνουμε μήλο, μύρτιλο ή και λεμόνι που καταναλώνονται όλη την ημέρα.

Αν και τα συναντάμε συχνά, μην αμελήσετε να συμπεριλάβετε στο μενού σας τα εξίσου γευστικά gluten free cookies, την εύκολη επιλογή του καταναλωτή στη δυσανεξία του με τη γλουτένη. Μπορείτε μάλιστα να ενσωματώσετε και υλικά για ποικιλία στη γεύση, όπως φυστικοβούτυρο, τσιπ σοκολάτας, κομμάτια μπανάνας και ό,τι άλλο σας εμπνεύσει.

Να θυμάστε ότι τα άλευρα υψηλής ποιότητας είναι το κλειδί στην παρασκευή ακόμη και των gluten free αρτοποιημάτων  και πειραματιστείτε με διάφορα υλικά δημιουργώντας υφές και γεύσεις που θα ενθουσιάσουν το καταναλωτικό σας κοινό.

Στη Μύλοι Λούλη εδώ και 7 γενιές, στηρίζουμε πάντα τους επαγγελματίες του κλάδου, στοχεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση, εξέλιξη και ενημέρωσή τους. Κάντε εγγραφή στο newsletter μας εδώ για να μαθαίνετε πρώτοι για χρήσιμα άρθρα, νέα του κλάδου και πληροφορίες για συνταγές και προϊόντα που σας ενδιαφέρουν!