Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας
Διονύσης Αλέρτας
Χάρης Παπαλίτσας

Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας

ΕΣΑ

 

Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας παρέχει ταχύρυθμα και εξειδικευμένα σεμινάρια Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιείου σε επαγγελματίες του κλάδου. Σκοπός της Σχολής είναι η εκπαίδευσή τους σε όλες τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις και να ξεχωρίσουν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής είναι δομημένο σε τρεις πυλώνες εκπαίδευσης:

Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική Αρτοποιείου

Στον πυλώνα αυτό οι σπουδαστές εξειδικεύονται σε μεθόδους και τεχνικές αρτοποίησης (π.χ. Αργή Ωρίμανση, Κυψελώσεις, Γερμανικά Ψωμιά, Γαλλική Αρτοποιία κα), μαθαίνουν για όλα τα είδη αλεύρων και δημητριακών και τις ιδιότητές τους, ενώ εξειδικεύονται σε τεχνολογίες παραγωγής ζύμης, σφολιάτας και άλλων που έχουν ως βάση το αλεύρι. 

Τεχνολογία Τροφίμων

Τι ρόλο παίζει η θερμοκρασία στην παρασκευή ψωμιού; Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το HACCP, αλλά και πώς αναγράφεται σωστά μια διατροφική ετικέτα; Όλα αυτά τα ερωτήματα καλύπτονται από τα σεμινάρια αυτού του πυλώνα εκπαίδευσης, αφού η γνώση τους από έναν επαγγελματία του χώρου των τροφίμων κρίνεται στις μέρες μας απαραίτητη.  

Οικονομική Διαχείριση και Μάρκετινγκ Αρτοποιείου

Στον πυλώνα αυτό διδάσκονται σεμινάρια, όπως η Κοστολόγηση και οι Στρατηγικές Προώθησης Πωλήσεων. Αυτά θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες να εξελίξουν το αρτοποιείο τους τοποθετώντας τα προϊόντα σωστά στα ράφια, αλλά και θα τους μάθουν πώς να υπολογίζουν και να διαχειρίζονται σωστά τα οικονομικά του καταστήματός τους. Τα σεμινάρια αυτά θα διδάξουν τον σωστό τρόπο επικοινωνίας με τον πελάτη, τη συμπεριφορά που πρέπει να έχει μια πωλήτρια πίσω από τον πάγκο και άλλα βασικά εργαλεία επικοινωνίας και μάρκετινγκ που θα κάνουν ένα αρτοποιείο να ξεχωρίσει.

Υπερσύγχρονοι Χώροι Εκπαίδευσης

Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Μύλοι Λούλη στο Κερατσίνι, Αττικής. 
Δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και μεράκι με σκοπό να παρέχει στους σπουδαστές ένα ζεστό, όμορφο και φιλικό περιβάλλον για να διευρύνουν τις γνώσεις τους. 
Ο χώρος, αμφιθεατρικά δομημένος, διαθέτει τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα (κάμερες, ηχεία, προτζέκτορες, κοκ) για να μπορούν οι σπουδαστές να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των όσων συμβαίνουν την ώρα του μαθήματος. 
Επιπλέον, η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα αρτοποιίας (ζυμωτήρια, φούρνοι, κοκ) για να μπορούν οι καθηγητές αρτοποιίας να δημιουργούν τα προϊόντα που χρειάζονται για τις ανάγκες των σεμιναρίων, έχοντας εγγυημένο ένα άριστο αποτέλεσμα. Μάθετε περισσότερα στο www.greekbakingschool.gr

Love to Bake Courses

LTBC

Για τους λάτρες του home baking!

Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας, σε συνεργασία με τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, ανέπτυξαν έναν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνονται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του γύρω από το αλεύρι και τα μυστικά του ζυμώματος, ώστε να δημιουργεί σπιτικές λαχταριστές λιχουδιές. 
Κάθε μάθημα διαρκεί περίπου 4 ώρες και παρουσιάζονται 4-5 συνταγές ανάλογα με τη θεματολογία. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 20 άτομα, τα οποία χωρίζονται σε 4 ομάδες εργασίας. Τα μαθήματα είναι πρακτικά και οι συμμετέχοντες εκτελούν τις συνταγές υπό τις οδηγίες του σεφ.  Στο μάθημα παρέχονται όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά των συνταγών, ενώ φεύγοντας παίρνουν μαζί τους τις δημιουργίες τους, την ποδιά τους αλλά και το βιβλιαράκι των συνταγών.  
Στόχος των σεμιναρίων αυτών, είναι οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν κοντά με κορυφαίους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες που θα τους μυήσουν στην τέχνη των σπιτικών δημιουργιών με αλεύρι. 

Μάθετε περισσότερα στο www.alevri.com/seminars και στο www.greekbakingschool.gr/category/erasitehnika-seminaria