Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πειραματικό Αρτοποιείο

Ποιοτικός Έλεγχος

Ποιοτικός Έλεγχος

Καθώς η υψηλή και σταθερή ποιότητα των αλεύρων μας είναι βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας μας, ο ποιοτικός έλεγχος αποτελεί βασικό κομμάτι της παραγωγικής μας διαδικασίας. Διαθέτουμε ένα από τα πιο εξελιγμένα και σύγχρονα εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα παγκόσμια. Η ομάδα των αναλυτών μας απαρτίζεται από έμπειρους τεχνολόγους τροφίμων αλλά και αρτοποιούς οι οποίοι φροντίζουν έτσι ώστε το τελικό προϊόν να είναι πάντα υψηλής ποιότητας.

Ο ποιοτικός έλεγχος φροντίζει ώστε το αλεύρι να έχει τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενώ επίσης πραγματοποιεί αναλύσεις για να εξακριβώσει ότι τα σιτηρά είναι απαλλαγμένα από βλαβερές τοξίνες, φυτοφάρμακα ή άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των ειδικών μηχανημάτων που διαθέτουμε αλλά και μέσω της συνεργασίας μας με μερικά από τα καλύτερα ελληνικά διαπιστευμένα εργαστήρια για τέτοιου είδους αναλύσεις.

Επίσης, συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια και άλλους εξωτερικούς φορείς για έρευνα και ανάπτυξη πάνω σε θέματα που αφορούν τα σιτηρά και τα άλευρα.

Η διαδικασία του Ποιοτικού Ελέγχου

Δεν παραλαμβάνουμε σιτηρά είτε από πλοίο είτε από φορτηγό εάν δεν ληφθεί πρώτα δείγμα, ελεγχθεί αναλυτικά και εξακριβωθεί ότι είναι αρίστης ποιότητας, κατάλληλο για την παραγωγή μας και για ανθρώπινη κατανάλωση. Μόνο τότε παραλαμβάνουμε. Η δειγματοληψία και οι αναλύσεις πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της παραλαβής.

Αποθηκεύουμε τα σιτηρά μας ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια πραγματοποιούμε δειγματοληψίες και αναλύσεις τόσο κατά την παραγωγή όσο και στο τελικό προϊόν. Σε κάθε βήμα της παραγωγής γίνεται δειγματοληψία και μόνο εάν ο Ποιοτικός Έλεγχος εγκρίνει το προϊόν αυτό περνάει στο επόμενο στάδιο παραγωγής.

Τέλος, ένα αλεύρι αφού έχει ελεγχθεί από τον ποιοτικό μας έλεγχο και προτού πάρει την τελική έγκριση πως είναι έτοιμο προς πώληση περνάει για έλεγχο στο πλήρως εξοπλισμένο πειραματικό μας αρτοποιείο.

Το πειραματικό Αρτοποιείο

Το πειραματικό αρτοποιείο, το οποίο βρίσκεται μέσα στο χώρο του ποιοτικού ελέγχου, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα μηχανήματα που έχει η παραγωγή ενός αρτοποιείου. Έτσι, στο πειραματικό μας αρτοποιείο μπορούμε να παράγουμε ό,τι πιθανώς θα παρήγαγε ένας αρτοποιός μέσα στον φούρνο του, και αυτό κάνουμε! 

Κάθε μέρα όλα τα άλευρα προτού προχωρήσουν στη συσκευασία και τη διάθεση περνούν από το πειραματικό μας αρτοποιείο όπου ο έμπειρος αρτοποιός μας ζυμώνει, πλάθει και ψήνει όλα τα προϊόντα. Έτσι, εκτός από την επιστημονική ανάλυση των αλεύρων έχουμε κάθε μέρα και πρακτική εικόνα της συμπεριφοράς ενός αλεύρου κατά το ζύμωμα, την ξεκούραση (στοφάρισμα) και το ψήσιμο. Τέλος, πραγματοποιούμε οπτική και γευστική αξιολόγηση των παραγόμενων προϊόντων.

Έτσι, ένα αλεύρι θα ελεγχθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές προτού βγει στην αγορά. Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλει στο να έχουν τα προϊόντα μας την υψηλή και σταθερή ποιότητα για τα οποία είναι γνωστά.

Βέβαια ο ποιοτικός έλεγχος δε σταματάει μέσα στο μύλο, οι τεχνικοί του τμήματος τεχνικής υποστήριξης είναι καθημερινά σε φούρνους σε όλη την Ελλάδα και παρακολουθούν την πορεία των προϊόντων μας.

Έρευνα & Ανάπτυξη

Καθώς οι συνήθειες κατανάλωσης συνεχώς αλλάζουν και οι απαιτήσεις του αρτοποιού αυξάνονται έχουμε δημιουργήσει από το 1990 το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Προϊόντων (R&D) το οποίο αποτελείται από έμπειρους τεχνολόγους τροφίμων που σε συνδυασμό με τους τεχνικούς αρτοποίησης συνεχώς βελτιώνουν τα προϊόντα μας αλλά και αναπτύσσουν νέα άλευρα. Το τμήμα αυτό συνεχώς πειραματίζεται πάνω σε διάφορες συνταγές αλεύρων συνδυάζοντας σιτηρά με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να πετύχουν πάντα το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για τον πελάτη μας, αρτοποιό. Με την καθοδήγηση του τμήματος αυτού μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα σιτηρά με τα οποία η παραγωγή μας θα πετύχει τα σωστά χαρμάνια σιτηρών τα οποία θα δώσουν σταθερά άλευρα ανώτερης ποιότητας. Σήμερα, με την καθοδήγηση του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης έχουμε σχεδόν 160 διαφορετικούς τύπους αλεύρων. 

Τμήμα Τεχνική Υποστήριξης

Το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης που διαθέτουμε αποτελείτε από άριστα εκπαιδευμένους τεχνικούς αρτοποίησης. Οι τεχνικοί μας όχι μόνο έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από την πολυετή τους παρουσία στο χώρο αλλά μερικοί εξ αυτών κατέχουν και πτυχία "Master Baker" από γνωστές σχολές του εξωτερικού. 

Οι τεχνικοί μας καθημερινά επισκέπτονται πελάτες ώστε να παρέχουν τεχνική υποστήριξη. Παρέχουν συμβουλές τόσο για νέα προϊόντα όσο και για τις εξελίξεις που επικρατούν στο χώρο της αρτοποίησης αλλά και παρουσιάζουν νέα προϊόντα έτσι ώστε να κρατάμε τους πελάτες μας ενήμερους και να είναι πάντα μπροστά στο χώρο της αρτοποιίας. Η υπηρεσία αυτή είναι κάτι το οποίο προσφέρουμε δωρεάν στους επαγγελματίες πελάτες μας.