Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Pandoro

Pandoro

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά για 5' στη 1η ταχύτητα και για 12-15' στη 2η ταχύτητα σαν τσουρέκι, μόνο που το ζυμάρι να είναι πιο μαλακό.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  3. Κόβουμε ζυμάρι 900 - 1.000 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.
  4. Τοποθετούμε τα μπαλάκια στις φόρμες, αφού πρώτα τις έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
  5. Τα στοφάρουμε για 1 ώρα μέχρι η ζύμη να φτάσει στο χείλος της φόρμας.
  6. Ψήνουμε στους 150-160°C για 40-50' αναλόγως το βάρος.
  7. Μόλις κρυώσει εάν το επιθυμούμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.