Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βασιλόπιτα τσουρέκι

Βασιλόπιτα Τσουρέκι με Extra Τσουρεκιού

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το προζύμι και τοποθετούμε στη στόφα για 30' ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  2. Παράλληλα λιώνουμε σε μια κατσαρόλα, το βούτυρο με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα. 
  3. Τοποθετούμε στο ζυμωτήριο όλα τα υλικά μαζί. 
  4. Ζυμώνουμε 2' στο αργό, 15' - 17' στο γρήγορο. 
  5. Ξεκουράζουμε την ζύμη 60' στην στόφα ή μέχρι να διπλασιαστεί. 
  6. Κόβουμε 850 γρ. για βασιλόπιτα και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 20'. Ανοίγουμε με πλάστη και τοποθετούμε στις αντίστοιχες φόρμες. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C με 70% υγρασία για 60-90' ή μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά. 
  7. Ψήνουμε στους 160°C για 45-50'.