Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε το προζύμι και τοποθετούμε στη στόφα για 30' ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Παράλληλα λιώνουμε σε μια κατσαρόλα, το βούτυρο με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα.
- Τοποθετούμε στο ζυμωτήριο όλα τα υλικά μαζί.
- Ζυμώνουμε 2' στο αργό, 15' - 17' στο γρήγορο.
- Ξεκουράζουμε την ζύμη 60' στην στόφα ή μέχρι να διπλασιαστεί.
- Κόβουμε 850 γρ. για βασιλόπιτα και πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Αφήνουμε να ξεκουραστούν 20'. Ανοίγουμε με πλάστη και τοποθετούμε στις αντίστοιχες φόρμες. Τοποθετούμε στην στόφα στους 32°C με 70% υγρασία για 60-90' ή μέχρι να φουσκώσουν πολύ καλά.
- Ψήνουμε στους 160°C για 45-50'.