Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο.
- Ζυμώνουμε 3 λεπτά αργό και 8-10 λεπτά στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.
- Ξεκουράζουμε την ζύμη μας στους 32ᵒC με 65% υγρασία για 60 λεπτά.
- Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.
- Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια.
- Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32ᵒC με 65% υγρασία για 60-80 λεπτά.
- Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο.
- Ψήνουμε 155°C για 40-45 λεπτά.