Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πασχαλινό τσουρέκι με κακάο

Πασχαλινό τσουρέκι με κακάο

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο.
  3. Ζυμώνουμε 3 λεπτά αργό και 8-10 λεπτά στο γρήγορο. Θα πρέπει η ζύμη μας να είναι λεία και ελαστική.
  4. Ξεκουράζουμε την ζύμη μας στους 32ᵒC με 65% υγρασία για 60 λεπτά.
  5. Κόβουμε τεμάχια των 250 γρ.
  6. Πλάθουμε σε σχήμα τσουρεκιού με 2 φυτίλια.
  7. Στοφάρουμε τα τσουρέκια στους 32ᵒC με 65% υγρασία για 60-80 λεπτά.
  8. Αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο.
  9. Ψήνουμε 155°C για 40-45 λεπτά.