Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τσουρέκι με Extra Τσουρεκιού

Τσουρέκι με Extra Τσουρεκιού

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και διαλύουμε τη ζάχαρη μέσα σε αυτό. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ ή στο ταχυζυμωτήριο και αφού προσθέσουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη ζυμώνουμε 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης 35°C.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ωριμάσει στη στόφα για 40 λεπτά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες ανάλογα με το επιθυμητό βάρος σχηματίζοντας φυτίλια.
  4. Με τα φυτίλια δημιουργούμε επιθυμητές πλεξούδες.
  5. Στοφάρουμε για 40 λεπτά ή μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού όγκου.
  6. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό πριν το ψήσιμο και ψήνουμε στους 160°C για 40 λεπτά.