Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και διαλύουμε τη ζάχαρη μέσα σε αυτό. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ ή στο ταχυζυμωτήριο και αφού προσθέσουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη ζυμώνουμε 3 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 12 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Επιθυμητή θερμοκρασία ζύμης 35°C.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ωριμάσει στη στόφα για 40 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες ανάλογα με το επιθυμητό βάρος σχηματίζοντας φυτίλια.
- Με τα φυτίλια δημιουργούμε επιθυμητές πλεξούδες.
- Στοφάρουμε για 40 λεπτά ή μέχρι την επίτευξη του επιθυμητού όγκου.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό πριν το ψήσιμο και ψήνουμε στους 160°C για 40 λεπτά.