Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κρουασάν Βουτύρου με Αλεύρι Super K

Κρουασάν Βουτύρου με Αλεύρι Super K

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί χωρίς το βούτυρο για 2' στη 1η ταχύτητα και 5-6' στη 2η ταχύτητα.
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη για 20-30'. 
  3. Χρησιμοποιούμε 2 κιλά ζύμης, τα οποία ανοίγουμε στην σφολιατομηχανή Νο 4.
  4. Τοποθετούμε 600 γρ. μαργαρινοβούτυρο και το κλείνουμε μέσα στην ζύμη ώστε να καλυφθεί παντού και το ανοίγουμε μέχρι Νο 4.
  5. Το κλείνουμε στα τέσσερα και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο καλυμμένο για 20'. Το ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή Νο 10, το διπλώνουμε στα τρία και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια το ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή Νο 3,5. Το μορφοποιούμε σε ότι θέλουμε π.χ. κρουασάν, ζαμπονοτυρόπιτα κλπ. Στοφάρουμε για 45-50'.
  7. Το αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε στους 180°C για 30' περίπου.