Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί χωρίς το βούτυρο για 2' στη 1η ταχύτητα και 5-6' στη 2η ταχύτητα.
- Ξεκουράζουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη για 20-30'.
- Χρησιμοποιούμε 2 κιλά ζύμης, τα οποία ανοίγουμε στην σφολιατομηχανή Νο 4.
- Τοποθετούμε 600 γρ. μαργαρινοβούτυρο και το κλείνουμε μέσα στην ζύμη ώστε να καλυφθεί παντού και το ανοίγουμε μέχρι Νο 4.
- Το κλείνουμε στα τέσσερα και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο καλυμμένο για 20'. Το ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή Νο 10, το διπλώνουμε στα τρία και το ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
- Στη συνέχεια το ανοίγουμε στη σφολιατομηχανή Νο 3,5. Το μορφοποιούμε σε ότι θέλουμε π.χ. κρουασάν, ζαμπονοτυρόπιτα κλπ. Στοφάρουμε για 45-50'.
- Το αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε στους 180°C για 30' περίπου.