Παξιμάδια Ολικής
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Παξιμάδια Ολικής

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. Τύπου 90%
  • 300 γρ. Τύπου 70% Γερμανικό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 40 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. ξινό, μαύρο ζυμάρι 24 ωρών
  • 630 γρ. νερό
  • 10 γρ. ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15'. Κόβουμε 650 γρ. ζύμης και πλάθουμε στο μήκος της λαμαρίνας.
  2. Περνάμε από πιτυρούχο αλεύρι και ξεκουράζουμε για 10'.
  3. Πατάμε τη ζύμη και την κόβουμε με τη σπάτουλα σε επιθυμητή απόσταση μέχρι τον πάτο της λαμαρίνας.
  4. Στοφάρουμε για 30-40' και ψήνουμε στους 210°C χωρίς ατμό για 40'.
  5. Παξιμάδιασμα στο φούρνο στους 100°C για τουλάχιστον 2 ώρες.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Αρτοποιίας

Παξιμάδια Ολικής

Loulis Mills-Τύπου 70% Γερμανικό

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. Τύπου 90%
  • 300 γρ. Τύπου 70% Γερμανικό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 40 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. ξινό, μαύρο ζυμάρι 24 ωρών
  • 630 γρ. νερό
  • 10 γρ. ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15'. Κόβουμε 650 γρ. ζύμης και πλάθουμε στο μήκος της λαμαρίνας.
  2. Περνάμε από πιτυρούχο αλεύρι και ξεκουράζουμε για 10'.
  3. Πατάμε τη ζύμη και την κόβουμε με τη σπάτουλα σε επιθυμητή απόσταση μέχρι τον πάτο της λαμαρίνας.
  4. Στοφάρουμε για 30-40' και ψήνουμε στους 210°C χωρίς ατμό για 40'.
  5. Παξιμάδιασμα στο φούρνο στους 100°C για τουλάχιστον 2 ώρες.