Ζύμη για Φοκάτσια
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ζύμη για Φοκάτσια

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 6’ στην πρώτη ταχύτητα και 3΄στην δεύτερη. Το ελαιόλαδο θα το ρίξουμε στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος.
  2. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 45’, μέχρι η ζύμη μας να φουσκώσει καλά.
  3. Κόβουμε για λαμαρίνες 40x60, 1200 γρ.
  4. Για την focaccia, στην λαμαρίνα θα χρησιμοποιήσουμε αρκετό ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στην λαμαρίνα και πατάμε με τα δάχτυλα.
  5. Ξεκουράζουμε για άλλα 45’, στη στόφα στους 28°C, με σχετική υγρασία 65%.
  6. Αφού η ζύμη ξεκουραστεί, την πατάμε πάλι με τα δάχτυλα. Στην συνέχεια την βάζουμε στην συντήρηση 3°C-5°C, έως και 24 ώρες.
  7. Βγάζουμε από την συντήρηση, την πατάμε πάλι με τα δάχτυλα, μέχρι να ανοίξει καλά.
  8. Προσθέτουμε ντοματίνια, αλάτι και δεντρολίβανο.
  9. Ψήνουμε στους 250°C για 20’-25’. Για να γυαλίσει, αφού αφαιρέσουμε από τον φούρνο, περνάμε με ελαιόλαδο.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Ζύμη για Φοκάτσια

Loulis Mills-Πίτσας Tipo 00

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του ταχυζυμωτηρίου τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 6’ στην πρώτη ταχύτητα και 3΄στην δεύτερη. Το ελαιόλαδο θα το ρίξουμε στο τελευταίο λεπτό του ζυμώματος.
  2. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 45’, μέχρι η ζύμη μας να φουσκώσει καλά.
  3. Κόβουμε για λαμαρίνες 40x60, 1200 γρ.
  4. Για την focaccia, στην λαμαρίνα θα χρησιμοποιήσουμε αρκετό ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στην λαμαρίνα και πατάμε με τα δάχτυλα.
  5. Ξεκουράζουμε για άλλα 45’, στη στόφα στους 28°C, με σχετική υγρασία 65%.
  6. Αφού η ζύμη ξεκουραστεί, την πατάμε πάλι με τα δάχτυλα. Στην συνέχεια την βάζουμε στην συντήρηση 3°C-5°C, έως και 24 ώρες.
  7. Βγάζουμε από την συντήρηση, την πατάμε πάλι με τα δάχτυλα, μέχρι να ανοίξει καλά.
  8. Προσθέτουμε ντοματίνια, αλάτι και δεντρολίβανο.
  9. Ψήνουμε στους 250°C για 20’-25’. Για να γυαλίσει, αφού αφαιρέσουμε από τον φούρνο, περνάμε με ελαιόλαδο.